Радио Фокус на живо от Ихтиман

Най-голямата българска радиоверига „Фокус“ стартира своята 48 регионална радиостанция, която от 11 май вече излъчва на честота 98.8 MHz. за района на Ихтиман.

С разпространяването на програмата на „Фокус“ жителите на Ихтиман получават максимална информация за всичко, което се случва в България, на Балканите и по света, и възможност да направят обществено достояние всички въпроси, които ги вълнуват.

Заедно с това с пускането в експлоатация на радиостанцията в Ихтиман, „Фокус“ продължава да реализира своята концепция за пълно покритие на най-важните транспортни коридори, преминаващи на територията на страната, като предоставя на своите многобройни слушатели и най-важната актуална трафик информация.

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев коментира за предаването „Това е България“ по Радио „Фокус“, че жителите на града посрещат с радост тази новост. „Много се радваме, че ще имаме още една радиостанция на територията на Община Ихтиман. При нас има недостиг на радиостанции, така че всяко едно ново нещо е добре за нас“, каза градоначалникът.

През последните десет години Радиоверигата „Фокус“, която е собственост на едноименната Информационна агенция, изгради 13 собствени офиса в градовете София, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Велико Търново и Видин, в които се подготвят регионални емисии новини и регионални програми.

От 15 юни 2011 г. „Фокус“ излъчва и на територията на Южна Молдова, с цел съхраняването на националната идентичност на българското население в Бесарабия, като покрива районите на Тараклия, Кагул и Комрат в Република Молдова и на Болград и Измаил в Украйна.

Програмата на „Фокус“ предлага собствени новини на всеки половин час, заедно с разнообразни информационни, публицистични, исторически, културни и музикални други предавания.

Очаквайте скоро Радио „Фокус“ в градовете Априлци, Велинград, Златоград, Ловеч, Кърджали, Несебър, Царево и Ябланица.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 май 2017 г.