Радио Ейло покорява света, а Джой хлопва кепенци!

Радио Ейло стартира нова версия на своя уеб сайт

Едно от другите най-популярните български интернет радиа – JOY, прекрати излъчване

От стартирането си през 2007 г., Ейло стана един от водещите портали за промотиране на музика, артисти и събития по цял свят. Към момента сайтът предлага 14 станции с различни музикални стилове.

На 10 октовмри 2012 стартира новата версия на Eilo.org, по-достъпна и свободна. Изцяло новият портал предоставя достъп до всичката музика в сайта (над 10,000 сета) без да е нужна регистрация. Посетителите имат възможността да слушат музиката с вградения в сайта плейър или с допълнителен софтуер поддържащ .m3u или .mp3 формат.

От друга страна регистрираните потребители могат да се възползват от допълнителни екстри, като да създават плейлисти с избрана от тях музика, да добавят новини, събития, профили на артисти, радио предавания, да маркират своите любими сетове, да коментират и гласуват.

Наред с всички тези неща, вграденият плейър в сайта комуникира с SoundCloud и зарежда музика директно от тях. Подобни връзки се намират в профилите на артистите и потребителите.

Предстои стартирането на допълнителни раздели в сайта и качването на още много музика, но за това трябва да следите Eilo.org.

Новините от екипа на Ейло не спират до тук.

„120 минути Метрополис” с DJ Стивън ще звучи по Хаус радиото на интернет платформата EILO.org – всеки петък от 18:00 до 20:00 часа.

Легендарното шоу ще бъде представяно от DJ Стивън в 2 часа изпълнени с много заряд, подобен на този от добре познатите ви партита на Метрополис.

Първите 60 минути ще представят нови парчета, ремикси, уникални неиздавани тракове на ди джеи и лейбъли от цял свят. Вторите 60 минути са запазени за миксове на различни диджеи, такива, които са гостували на Метрополис, както и музика от самия Метрополис.

EILO.org ще бъде единственото място, където ще имате възможността да намерите всички записи от шоуто, по което време желаете. Ще имате възможността да ги преслушвате, коментирате, както и оценявате.

###

И за да не помислите, че всичко в българското интернет радио пространство е цветя и рози, трябва да съобщим една скръбна новина. В началото на октомври 2012 г. излъчване прекрати JOY – радиото, печелило най-много от класациите „Интернет радио ТОП 5“ на Slusham.com. Хитовото радио Джой доказано имаше десетки верни слушатели. Собствениците на радиото, разположени в Русе, обаче обявиха: „Днес, 1 октомври е световен ден на музиката. Сметнах, че иронията ще е голяма, ако точно в този ден спира излъчването на радио JOY. И така след 9 години история, радио JOY вече е история!“.

Във Фейсбук профила на радиото е допълнено: „Разходи за последните три години 8000 лв – приход 0 лв.“.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2012 г.