Радио България он ер поглъща честоти на Стар ФМ и ФМ+!

На 10 януари 2013 година стана ясно, че радиата FM+, Fresh! и Star FM преминават в ръцете на нов собственик. Това е българската фирма Balkan Broadcasting, представлявана от Вячеслав Дивизиев. Доскорошен собственик бе международната Emmis.

Редица спекулации мълвяха, че по този начин радиогрупата става близка до медиите на Цветан Василев, в последствие – до bTV Media Group. За да накрая СЕМ излезе с решение, в което се вижда, че болшинството от честотите на Star FM и някои на FM+ преминават в обхвата на радио „България он ер“.

Досега радио „България он ер“ се излъчваше във Варна, София, Айтос, Гоце Делчев, Монтана, Шумен, Ловеч, Габрово, Ямбол, Самоков, Добрич, Велинград и Ахтопол. След решението на СЕМ се добавят и градовете Сливен, Благоевград, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново – това са вече бившите честоти на Star FM; както и – Хасково, Смолян, Кърджали, Видин – с тези честоти се разделя Радио FM+.

Ето как, макар и без спечелен нарочен конкурс, радио „България он ер“ се превръща в медия със солидно национално покритие. Star FM остава с честоти в София и Варна, а FM+ ще се излъчва в София, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Велинград, Благоевград, Самоков, Свиленград.

Решенията на СЕМ, позволяващи рокадата: Решение № РД-05-32 от 12 март 2013 г. и Решение № РД-05-33 от 12 март 2013 г.

Коментари (1)

Публикувано в на 15 март 2013 г.