Радинела „изостави“ Георги Любенов, Аделина на помощ

Аделина Радева и Георги Любенов са новата двойка водещи на „По света и у нас”

От 8 август Аделина Радева ще бъде новата екранна партньорка на Георги Любенов в централната емисия новини. До момента зрителите я познават като водеща на новините в сутрешния блок на БНТ „Денят започва”.

Аделина Радева завършва Националната гимназия за древни езици и култури. Учи класическа филология в СУ „Климент Охридски”, но печели стипендия и заминава за Атина, където завършва Националния университет на Атина – специалност комуникации и средства за масова информация.

Работи като международен редактор в гръцката телевизия „Антена”.След като се завръща в България става изпълнителен директор на Гръцкия бизнес съвет.

Отразявала е за БНТ и ситуацията на границата ни с Гърция при блокадата на фермерите, както и драматичните сблъсъци и митинги по площадите на Атина срещу икономическата политика на правителството. Автор е на два документални филма за кризата в Гърция – „Недоволните гърци” и „Познатите – непознати гърци”.

По време на снимките на последния филм на Аделина Радева, тя и операторът Огнян Колчаков бяха нападнати от гръцки неонацисти. Перфектният гръцки и хладнокръвната реакция на Аделина тогава спасиха екипа от гнева на протестиращите.

Георги Любенов е завършил „Българска филология” в СУ „Климент Охридски” и „Театрознание” в НАТФИЗ. Започва работа в БНТ още през 1998 година, като водещ на популярното кинопредаване „24 квадрата”. През 2002 след покана от страна на Хачо Бояджиев започва да води предаването „Полет над нощта”, на което е автор близо 6 години.

Бил е водещ и на публичистично – коментарното предаване „12+3” на програма „Хоризонт” на БНР. През 2007 година е бил главен редактор на Радио София на БНР. Продължава развитието си като главен редактор в закритата вече PRO.BG, а скоро се завърна БНТ като водещ на централната емисия „По света и у нас” в 20.00ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 6 август 2011 г.