Public Enemy си водят цяла банда в София – какво ще чуем? (сетлист)

Групата ще отбележи в София 20-годишнината на един от най-забележителните албуми в историята на хип-хопа – Fear Of A Black Planet!

PUBLIC ENEMY ще пристигнат за концерта си в София с пълнокръвна банда от музиканти на живо. Това е рядко срещана практика не само у нас, но и по света – обичайно по време на лайв, хип-хоп изпълнителите са подкрепени музикално единствено от DJ. В конкретния случай, с клутовите Chuck D и Flava Flav, освен DJ Lord и представители на легендарната организация SW1 (Security of the First World), на сцената ще излязат още Khari Wynn (китара), Brian Hardgroove (бас-китара) и Mike Faulkner (барабани).

Както е известно, PUBLIC ENEMY са пионери в смесването на хип-хоп и рок-метал инструментали, което публиката в България ще има уникалния шанс да наблюдава на живо след броени дни – на 27-ми октомври!

По време на дългоочакваното им шоу в София PUBLIC ENEMY ще отбележат 20-годишнината на изписания с главни букви в историята на хип-хопа албум – Fear Of A Black Planet! Няколко парчета от него се очаква да влязат в сета на групата у нас, сред тях могат да бъдат наредени такива като „911 Is a Joke“, „Brothers Gonna Work it Out“, „Welcome to the Terrordome“, „Can’t Do Nuttin’ for Ya Man“, и естествено „Fight the Power“най-добрата рап песен за всички времена, според зрителите на VH1, както и абсолютен №1 за времето си в музикалните класации. Чартовете в Щатите и Великобритания нареждат Fear Of A Black Planet на 3-то и 4-то място за 1990 г.

На концертът в София се очаква да бъдат изпълнени още хитови паречета като „Bring the noise“, „Give it up“, „He Got Game“, „Public Enemy No. 1“, „Shut’em Down“, „Can’t Truss It“, както и такива от предстоящия за издаване до края на годината бокс-сет. Първият сингъл „Say It Like It Really Is“ бе представен през септември тази година и нареди за пореден път PUBLIC ENEMY сред вечно актуалните групи, същевременно последователни представители на олдскуул хип-хопа.

Концертът на PUBLIC ENEMY ще се състои на 27 октомври, тази сряда, в столичната зала Христо Ботев! Събитието е организирано от Строежа, със съдействието на Туборг! Все още има билети на разположение в мрежата на Ticketstream.bg и съответните каси във веригите Офис 1, М-тел, Техномаркет, На Тъмно, Ориндж, Мултирама, Фонекс, Клуб Строежа (цената им в момента е 45 лв., а в деня на концерта става 50).

Стартът на концерта е обявен за 19:30 ч., но вратите отварят час по-рано! Съпорт на хедлайнера PUBLIC ENEMY от българска страна ще бъдат Спенс (също с група на живо), Nokaut & DRS – отново обединени в обща формация, както и DJ Marti G, който ще уплътни музикално програмата на събитието!

Public Enemy – Fight The Power

Коментари (0)

Публикувано в на 25 октомври 2010 г.