Психологически терор с безсъние и глад по Viasat Explorer с онлайн видео и снимки

Психологически терор с безсъние и глад по Viasat Explorer

Акценти в програмата на Viasat Explorer през февруари 2012

Castrol Edge представя: Най-тежкото изпитание на Роналдо
Ексклузивна премиера на 5 февруари по Viasat Explorer

Оригинално заглавие: Castrol Edge Presents Ronaldo Tested to the Limit
Държава: Великобритания
Година: 2011

Ще наблюдаваме легендарните умения, сила и подвижност на Кристиано Роналдо, но не на футболния терен, а във високотехнологична лаборатория, където водещи световни учени от сферата на спорта го подлагат на поредица от предизвикателства и с помощта на най-модерна техника изследват благодарение на какво той е най-добрият сред най-добрите. Посредством високоефективна компютърна графика за проследяване на движенията чрез крайното им забавяне и поредица от интервюта с футболни експерти като Фабио Капело и Арсен Венгер, документалният филм ни предоставя уникална възможност да се „доближим” до Роналдо, да се потопим в света му и да видим дали има силите да се справи с предизвикателствата или ще се пречупи под напрежението.

Специална авио-десантна служба: в търсене на воини
Премиера на 13 – 20 февруари по Viasat Explorer

Оригинално заглавие: SAS: The Search for Warriors
Държава: Австралия
Година: 2011

131 мъже, 21 дни… И само 26-има от тях ще успеят. За първи път от 25 години насам САС повдига булото на мистерията относно това какво е нужно, за да изкараш най-трудния в света обучителен курс за прием при военните. В продължение на три седмици кандидатите са подложени на непрестанно лишаване от сън, жестоки физически упражнения и безкрайни въпроси – с единствената цел да бъдат пречупени физически и психически. На мнозина тези психологически игри и физическото натоварване им идва твърде много и броят на курсистите бързо намалява наполовина. Последните „оцелели” трябва да изминат огромното разстояние от 150 км пеша през планинска местност с 50-килограмови раници, като участници във фиктивна гражданска война, в която им се налага да изпълняват заповедите на бунтовнически водачи и да изкарат пет дни без сън и храна. Животът им е истински физически и психологически ад и кандидатите изпадат от редиците като мухи. През последния ден се оказва, че са останали само неколцина, но и сега кариерата им в САС не е гарантирана. Предстои им 18-месечно обучение, преди да получат право да се присъединят към елитните редици на полка на австралийската специална авио-десантна служба.

Морският ад на Артър
Ексклузивна европейска премиера на 28 февруари по Viasat Explorer

Оригинално заглавие: Arthur’s Hell On High Water
Държава: Великобритания
Година: 2011

Еко-готвачът Артър Потс Доусън прекарва две седмици, живеейки и работейки в морето редом с най-безстрашните британски рибари, в опит да тества принципите си относно свръхриболова и отпадъците. Тези хора спят по-малко от два часа на денонощие и рискуват живота и здравето си, борейки се със страховити бури, силни ветрове и гигантски вълни, за да припечелят прехраната си. Сега към тях се присъединява неопитният матрос Артър, собственик на престижни ресторанти, чиято кухня отразява множеството му пристрастия – от устойчивите източници на ресурси до рециклирането. Ще постави ли преживяното от Артър на изпитание неговите схващания или ще продължи да вярва, че методите и начинът на живот на рибарите в моретата ни трябва да се променят завинаги?

Коментари (0)

Публикувано в на 23 януари 2012 г.