Прочутата журналистка Живка Гичева загина в тежка катастрофа

Продуцентът на PRO.BG Живка Владимирова Гичева загина в тежка катастрофа снощи около 22:45 часа близо до Търговище

Инцидентът е станал близо до град Търговище, когато шофьорът на автомобила, в който се возят Живка и дъщеря й Владимира Клянева, губи управление над колата, навлиза в насрещното платно и се удря в ТИР.

Живка Гичева е починала в болница в Търговище, а дъщеря й е в тежко състояние с опасност за живота.

Живка е родена на 25 юли 1957 г., известна българска журналистка, телевизионна водеща, сценарист и продуцент. Продуцент на предаването „Защо не“ по БНТ и бивша водеща на предаването „Вариант 3„.

Завършила е Телевизионна журналистика в МГУ – Москва. Нейното предаване „Вариант 3“ е едно от най-гледаните и популярни програми на БНТ и печели награди в 3 поредни години, а Гичева е обявявана за най-добър ТВ журналист.

От 2000 г. се занимава с корпоративен и политически PR, води собствена бизнес рубрика във вестник „Банкер“, работи като изпълнителен директор на ТВ „Здраве“ и е един от създателите на тeлевизионния проект „Макс ченъл“.

През 2007-ма е сред създателите на TV2, която през 2009 г. се преименува на PRO.BG. В телевизията е продуцент на „Пирамида”, „Параграф BG”, а през последните месеци работеше по ново арт предаване, което трябваше да стартира през септември.

Колегите от PRO.BG изказват най-дълбоките си съболезнования на близките и роднините на Живка Гичева и се молят за възстановяването на дъщеря й.

Примпомняме ви, че сякаш тежките пътни инциденти преследват работещи в телевизията. Само преди четири месеца екип на шоуто „Размяна на съпруги” преживя тежка катастрофа на магистрала „Хемус”, за щастие без жертви.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 август 2009 г.