Проститутки от Източна Европа в „Милениум 2“ – премиера по БНТ

Седмичен бюлетин за филмовата програма на БНТ от 29.10. до 4.11.2012 г.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 29.10

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3070 еп. /повторение/

 

14.15 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

190 еп – Любовен шемет

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

DOCTOR SNUGGLES

1 еп – Приказната машина Матилда Джънкботъм: Доктор Снагълс е изобретател, истински мечтател и на животните приятел. Неговата домашна помощница г-ца Нетълс го напуска. За да я накара да се върне, д-р Снагълс изобретява робот – Матилда Джънкботъм. За радост на д-р Снагълс Матилда и г-ца Нетълс се харесват, а той отново си има домашна помощница.

 

17.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3071 еп.

 

18.40 – ЕКСЦЕНТРИЧНОСТИТЕ НА ЕДНО РУСОКОСО МОМИЧЕ /Испания, Португалия, Франция, 2009 г/   SINGULARIDADES DE UMA RAPARIGA

Сценарист и режисьор: Маноел де Оливейра. Оператор: Сабине Ланселин. В ролите: Рикардо Трепа, Катарина Валенстайн, Диого Дория, Жулия Буизел, Леонор Силвейра, Луиш Мигел Синтра и др.

Филмът е по разказ на известния португалски писател от 19 в. – Жозе Мария Еса ди Кейрош. Докато пътува с влак, млад мъж разказва неволите си на случайна спътница. Той се казва Макарио и е бил счетоводител в Лисабон. Работил е за магазина на чичо си. Влюбил се лудо в Луиза, която живеела от другата страна на улицата, срещу прозореца на офиса му. Когато чичо му попарил намеренията му да се ожени за нея, Макарио заминал за Кабо Верде, където можел да изкара достатъчно пари, за да поиска ръката на Луиза. Когато, в крайна сметка всичко се урежда, Макарио силно се разочарова от Луиза и се разделя с нея.

Субтитри

 

ВТОРНИК – 30.10

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3071 еп. /повторение/

 

14.15 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

191 еп – Носталгия

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

2 еп – Изумителното смолисто дърво: Смолистото дърво моли доктор Снагълс да полети. Той и приятелите му се отзовават на молбата на дървото и му правят криле.

17.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3072 еп.

 

22.00 – СОФИЯ В ДВИЖЕНИЕ: ИЗКУСТВОТО И ИЗРАЗНИТЕ СРЕДСТВА – МИРЧА КАНТОР /Франция, 2005 г/

Мирча Кантор е роден през 1977 г. в Румъния. Днес живее и твори в Париж. Талантлив жудожник, творец, фотограф, скулптор, режисьор на клипове и кратки филмови разкази. Той ни отвежда в Румъния, там където са корените му и откъдето черпи вдъхновението си. Мирча прави съпричастни със своите възгледи за изкуството и начините да пресъздадеш действителността.

 

СРЯДА –31.10

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3072 еп. /повторение/

 

14.15 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

192 еп – Забранената жена

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

3 еп – Невероятните приключения на червея – автомобил: В джунглата всички животни се превръщат в пеперуди. Доктор Снагълс решава да посети чичо Бил и да разреши загадката. Оказва се, че „виновникът” е една вълшебна гъба.

 

17.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3073 еп.

 

21.10 – ПАДАЩИ НЕБЕСА /САЩ, 2012 г/ – II сезон – 10 х 42 мин.

7 еп: Карън е разкрита, че е внедрена от скитърите като вражески елемент. Бен напуска баща си и братята си. Той отива да подкрепи скитърите – бунтовници. Том се опитва да го спре, но не успява и той вече е във връзка с тях.

 

ЧЕТВЪРТЪК – 1.11

 

06.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3073 еп. /повторение/

 

14.15 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

193 еп – Да обичаш страстно

 

15.25ДОКТОР СНАГЪЛС /САЩ,1979 г/ – 13 епизода – детски анимационен филм

4 еп – Вълнуващото спасяване на г-ца Нетълс: Злият магьосник Емералд отвлича г-ца Нетълс, за да я направи своя прислужница. Доктор Снагълс и приятелите му я намират и спасяват.

 

17.05 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3074 еп.

 

21.10 – ПАДАЩИ НЕБЕСА /САЩ, 2012 г/ – II сезон – 10 х 42 мин.

8 еп: Втори масачузетски полк най-после пристига в Чарлстън. Градът се оказва новата столица на оцелелите. Всички са с надежда, че ще успеят да изградят наново живота си.

 

01.00 – ИЗДИРВАТ СЕ /Франция, САЩ,Канада,Великобритания/ CRIME SPREE

Сценарист: Брад Мирман. Режисьор: Брад Мирман. Оператор: Дерек Роджърс. Музика: Рупърт Грегсън- Уилямс. В ролите: Жерар Депардийо., Харви Кайтел, Джони Холидей, рено, Стефан Фрейс и др.

Банда френски крадци пристигат в Чикаго, за да оберат някакво семейство. Изпраща ги техният шеф – Лоран Басталди. На място те проникват в къща, която се оказва домът на втория човек в чикагската мафия. Те вземат от сейфа парите и касети със записи на разговори, в които се планира убийството на големия бос. ФБР, мафиотите и една латино банда са по петите на французите.

Субтитри

 

ПЕТЪК – 2.11

 

 

23.40 – МАНДЪРЛЕЙ /Дания, Швеция, Холандия, Франция, Германия, 2005 г./ MANDERLAY

Сценарист: Ларс фон Триер. Режисьор: Ларс фон Триер. Оператор: Антъни дод Мантъл. В ролите: Брайс Далас Хауърд, Уилем Дефо, Дани Глоувър, Айзък Де Банколе, Лорън Бакол, Жан-Марк Бар.

Продължение на филма „Догвил”.

Гледай видео анонс онлайн

Грейс и баща й с неговите гангстери се отправят на юг. Останала сама в градчето Мандърлей, младата идеалистка се опитва да въведе равенство, справедливост и демокрация. Но местните сякаш предпочитат робството…

Субтитри.


СЪБОТА –3.11

 

08.30АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ /Италия, 2009 г./ – 52 х 13 мин. – анимация

 

21.45 – МИЛЕНИУМ 2: МОМИЧЕТО, КОЕТО СИ ИГРАЕШЕ С ОГЪНЯ /Швеция, Дания, Германия, 2009 г./  

MILLENIUM 2: THE GIRL WHO PLAY

Сценарист: Йонас Фрикберг, Стиг Ларшон. По романа на Стиг Ларшон. Режисьор: Даниел Алфредсон. Оператор: Петер Мокросински. Музика: Якоб Грот. В ролите: Михаел Нюквист, Нооми Рапас, Лена Ендре, Петер Андершон, Ясмин Гарби, Паоло Роберто, Георги Стайков – в ролята на Александър Залаченко.

Гледай видео анонс онлайн

Журналистът Микаел Блумквист и хакерката Лисбет се натъкват на трафик на момичета от Източна Европа с цел проституция. Тежките престъпления са свързани с морална поквара, политически конспирации, злоупотреба с власт. Трудното детство на Лисбет изплува заедно с неочаквани разкрития и влияе на действията й. Тя е несправедливо обвинена в три убийства. Микаел и Лисбет се борят с мафиота Залаченко и зловещия му бодигард Нидерман. Залаченко всъщност е бащата на Лисбет, когото тя в детството си е подпалила и обезобразила. Това не спира решителността й да въздаде справедливост.

Субтитри.

 

01.00  – НЯМА ПЪТ НАЗАД /САЩ, 1996 г/ NO WAY HOME

Сценарист: Бъди Джовинацо. Режисьор: бъди Джовинацо. Оператор: Клаудия Рашке. Музика: Рик Джовинацо. В ролите: Тим Рот, Джеймс Русо, Дебора Ънгър, Джоузеф Рагно и др.

Гледай видео анонс онлайн

Джоуи е излежал присъдата си и излиза от затвора. Той не е извършил нищо лошо, но е накиснат от собствения си брат. Отива в къщата му и разбира, че той е женен за Лорейн. Брат му Томи продължава да се подвизава в престъпния свят, но Джоуи е твърдо решен да бъде абсолютно чист и си търси работа. Лорейн не е щастлива с Томи и е против начина му на живот. Той се опитва отново да вземе брат си като свой съучастник. Джоуи и Лорейн стават приятели. Филмът разказва за живота на тримата и събитията, които го преобръщат.

 

НЕДЕЛЯ – 4.11

 

08.00АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ /Италия, 2009 г./ – 52 х 13 мин. – анимация

 

08.30 – МАЛКИЯТ ПРИНЦ /Франция, Германия, 2010 г/ – 52 х 23 мин. – анимация

3 еп – Бе 311 – Планетата на Жар птица – 1 част: Принцът и лисицата попадат на планета Бе 311, където управляват принцеса Фен и принц Хуан, които си съперничат за трона на царството. Жар птица, която трябва да реши кой ще е кралят, е изчезнала.

 

15.30 – ДВОЙНИКЪТ /България, 1979 г/

Сценарист: Братя Мормареви. Режисьор: Николай Волев. Оператор: Венко Каблешков. Музика: Иван Стайков. В ролите: Тодор Колев, Йорданка Кузманова, Павел Поппандов, радосвета василева, Георги Русев, Надя Тодорова

Филм – сатира срещу индивидуализма и егоизма на хората, проявени във взаимоотношенията им.

 

20.45 –  НИЩО ДРУГО ОСВЕН ИСТИНАТА” /САЩ, 2008г./ – 102,34мин.

NOTHING BUT THE TRUTH

Сценарист и режисьор – Род Лури, В ролите – Кейт Бекинсейл, Мат Дилън, Анджела Басет, Алън Алда, Вира Фармига, Дейвид Шуимър, Корни Ванс, Ноа Уайли и др.

Гледай видео анонс онлайн

Рейчъл Армстронг (Кейт Бекинсейл) е амбициозен репортер.Когато открива,че Ерика Ван Дорен (Вера Фармига) работи като агент на ЦРУ и скоро се е върнала от Венецуела,където е разследвала скорошен опит за покушение на президента на САЩ, решава да разследва случая и да открие истината.Ерика отказва да съдейства,но Рейчъл е твърдо убедена относно истинността на това,което е научила и нейната история заема първата страница на вестниците със съдействието на редактора Бони Бенжамин (Анджела Басет) и Аврил Аарънсън (Ноа Уайли),който изпълнява ролята на юридически съветник.

До какво обаче ще доведе това нейно действие…

 

00.25 – РЕВОЛЮЦИЯ  /Великобритания, Норвегия,1985г/ REVOLUTION

Сценарист Робърт Дилън. Режисьор: Хю Хъдсън. Оператор: Бернар Лутик. Музика: Джон Корилиано. В ролите: Ал Пачино, Доналд Съдърланд, Настася Кински, Ани Ленъкс и др.

Гледай видео анонс онлайн

4 номинации „Златна малинка” – за актьор /Ал Пачино/, режисура, музика към филм, филм

На Том Доб се налага да вземе участие в американската революция, след като синът му се записва доброволец. Отиването на Том на война е единственият начин да бъдат заедно. Съдбата среща Том с преданата на американската кауза красавица Дейзи, която пробужда у него забравени чувства…

Субтитри

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2012 г.