Проповедникът с кaртечница (2011) по Нова телевизия – видео

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за 19 октомври 2013 г., събота

19 октомври, събота, 21.00 часа
Проповедникът с кaртечница (Machine Gun Preacher)
2011 / САЩ
Режисьор: Марк Форстър
В ролите: Джерард Бътлър, Мишел Монахан, Майкъл Шанън, Маделин Карол, Кати Бейкър, Ричард Горети, Кори Лардж, Джъстин Майкъл Бранд и др.
Жанр: Екшън

Гледай видео анонс онлайн

„Проповедникът с кaртечница” е вдъхновяващата история по действителни събития на Сам Чайлдърс – бивш престъпник, замесен в търговия с наркотици, който преживява невероятно преобразяване и се превръща в спасител за хиляди отвлечени или осиротели деца.

Чайлдърс заминава за Източна Африка, за да помогне за възстановяването на домове, разрушени от гражданските войни, но там той е напълно поразен от ужасите на войната, на които са подложени най-беззащитните – децата. Въпреки предупрежденията Сам създава сиропиталище в територията, контролирана от бруталната „Божия армия за съпротива” – военно формирование, което отвлича невръстни деца и ги принуждава да станат войници. Сам е решен да спаси възможно най-много и води въоръжени мисии във вражеската територия, за да освободи отвлечените деца и да ги върне към мирен живот.

Филмът пресъздава истинската история на човек, спасил над хиляда сираци от глад, болести и поробване.

19 октомври, събота, 00.40 часа
Линии на прехода (Linha de Passe)
2008 / Бразилия
Режисьор: Уолтър Салес, Даниела Томас
В ролите: Сандра Корвелони, Жоао Балдасерини, Винисиус де Оливейра и др.
Жанр: Драма

Гледай видео анонс онлайн

Филмът разказва историята на една майка и четиримата й сина, всеки от различен баща. Дарио възлага надежди на своя спортен талант във футбола, Денис се издържа с работата си на куриер, Диньо работи на бензиностанция и помага в близката църква, а Региналдо въпреки спортните си умения мечтае да стане шофьор на автобус. Майка им Клеуза работи като чистачка и очаква своето пето дете. Въпреки несгодите и бедността, в която живее семейството, всеки един се опитва да се пребори за мечтите и щастието си.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2013 г.