Променена, Балканика ТВ обяви номинациите за Балканските награди!

Балканика тв обяви номинациите за 2009-та година

На 30 март 2010 г., на специална церемония в София лайв клуб, официално бяха представени номинациите във всичките шест категории на Бaлканските музикални награди, а в категорията “Песен на Балканите” – и подкатегориите  – петте песни, номинирани от всяка от 11-те балкански държави.

Десетки музиканти, музикални спецове, журналисти и светски лица уважиха събитието. Водещи на представянето бяха изпълнителният директор на Балканика мюзик телевижън Камен Воденичаров и Станислава Генчева.

Като медиен партньор от България, БНТ1 излъчва цялата церемония по обявяване номинациите на 31 март 2010 г. от 21.00 ч.

Медийни партньори на Първите балкански музикални, чрез които ще се гласува  за “Песен на Балканите” и които ще предават на живо церемонията по връчването на наградите на 16 май, в съответните държави са:
БНТ 1 за България;  Pink за Сърбия, Pink за Черна гора, Pink за Босна и Херцеговина; TV Klan за Албания, А1 за Македония; TVR за Румъния, TRT за Турция, Net TV за Словения; Narodna TV за Хърватска и Balkanika MTV.

Гласуването е със СМС-и за съответната държава, започва на 31 март и завършва в 24.00 ч. на 17 април. Така зрителите на тези телевизии ще определят песните-победителки от съответните държави-участнички.

На 20 април Balkanika MTV ще обяви песните-победителки от всяка държава-участничка. Тези останали единадесет песни ще се състезават в заключителния етап – деня на самата церемония 16 май, когато линиите отново ще бъдат отворени за гласуване със СМС-и, за да бъде избрана “Песен на Балканите”.

Гласуването в категориите “Изпълнител на Балканите”, “Изпълнителка на Балканите”, “Дует/група на Балканите” и “Виедоклип на “Балканите” започва на 31 март в официалния сайт на Балканските музикални награди www.balkanika.tv. То ще приключи на 13 май.

В катогрията “Принос  към развитието и популяризирането на  музиката от Балканите” Балканика мюзик телевижън присъжда тазгодишната си награда на гръцката поп икона Анна Виси.

Балканика МТВ с изцяло променена визия и нови предавания

С изцяло обновена визия, зони и техните анимации е Балканика МТВ.

Сред новите зони, които можете да гледате, е NEW VIDEO, в което се представят премиерно новите видеоклипове, постъпили във фонда на телевизията. ТИК-ТАК е сутрешният музикален блок, който се излъчва между 6 и 10 Източноевропейско време (от 5.00 до 9.00 ч. централноевропейско време), а ХИТ МИКС – следобедният блок. Той съдържа най-хитовите парчета, популярни на Балканския полуостров. В СТАНДАРТ на ротационен принцип всеки ден по половин час се излъчват най-големите хитове парчета от всяка от единадесетте балкански държави. ПЕТ В ЕДНО представлява поредица от пет песни на един изпълнител. БАЛКАНСКО ПАРТИ пък се нарича вечерното музикално шоу. За нощният комфорт се грижи късният блок на Балканика МТВ, наречен ФЛИРТ.

НОМИНАЦИИТЕ НА БАЛКАНИКА

Изпълнител на Балканите за 2009-та година

TONI CETINSKI, DINO MERLIN, ZELJKO JOKSIMOVIC, MURAT BOZ, Тони Стораро

Изпълнителка на Балканите за 2009-та година

Inna, Hadise, Lepa Brena, Anna Vissi, Emina Jahovi c

Дуeт/Група на Балканите за 2009-та година

Hari Mata Har i, Morandi, Colonia, MaNga, Akcent

Видеоклип на Балканите за 2009-та година

KRAJ – KAROLINA GOCEVA FEAT. SKY WIKLUH

COLORS – MORANDI

HALJINICA BOJE LILA – SEVERINA

SHTE SE VOZIM LI – ALISIA

STIN PIRA – ANNA VISSI

Коментари (1)

Публикувано в на 31 март 2010 г.