Програма на престижния Sofia Live Club през октомври 2009

В програмата този месец се открояват гостуването на легендарния Били Кобъм; представянето на новата песен на Мирослава Кацарова; дебютът на джаз певицата Теодора Русева, нов сингъл на Тони и още много гостувания на музиканти от: Куба, Перу, Хърватия, Франция, Панама, Холандия, Израел, Великобритания

01.10 – „Карандила джуниър”
Представяне на филма „Ангел клуб”. Той разказва историята на един човек, сбъднал мечтата си – Ангел Тичалиев – професионален музикант и ръководител на сливенския оркестър „Карандила”. За да даде перспектива на малчуганите от сливенското гето, той събира петнайсетина от тях и създава детския оркестър „Карандила джуниър”. Филмът проследява историята им до техния първия концерт във Виена. В лентата участват световноизвестни музиканти, като Милчо Левиев, Селия Мара и Биг Джон, а също така и острият и реалистичен Джони Пенков. Режисьор: Тамара Пещерска. Оператор: Андрей Рашев.
Начало: 20 ч.

Концерт на „Карандила джуниър”.
Начало: 22,30 ч

02.10 – Калин Вельов и Tumbaito
Прeсконференция за представяне на клипа към песента „Тъмнокосо момиче”. Една от най-жизнерадостните песни на това лято вече има и свое видео, в което участва и новата вокалистка на Tumbaito – кубинката Долорес Де Ла Каридад (Dolores De La Caridad). Тази вечер тя ще направи своята премиера с Tumbaito в София. Клипът е сниман в Стария Пловдив и на къмпинг „Градина” от „Dudu Pictures” – компания, създадена от четирима талантливи младежи, наскоро завършили НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Песента „Тъмнокосо момиче” е на Михаил Йосифов и Силвестър Силвестров и я изпълняват Tumbaito, Мартин Ташев и „Бразз асоциация”. Тя вече има и диджей ремикс, направен от Борислав Бояджиев (син на феноменалния Румен Бояджиев). ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА Е САМО ЗА МЕДИИ И ГОСТИ С ПОКАНИ! TUMBAITO ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ И НЯКОЛКО ПЕСНИ НА ЖИВО.
Начало: 17,30 ч.

Концерт с лятната програма на Tumbaito с участието на блестящата им нова вокалистка Долорес Де Ла Каридад (Dolores De La Caridad) от Куба.
Начало: 23 ч.

03.10 – „I Feel Good”. Първата дама на българския джаз Камелия Тодорова ще представи нови версии на нейните обичани песни от 80-те години, както и кавъри на най-великите соул и блус стандарти. Примата ще бъде съпровождана от Боби Вълчев трио (Боби Вълчев – пиано, Борислав Таслев – бас, Росен Ватев – ударни).
Начало: 22,30 ч.

04.10 – Новият проект на Васил Пармаков с участието на Милица Гладнишка (вокал) , Наско Попов (ударни) и Митко Карамфилов (бас). Концертът ще бъде подчинен на импровизацията и отворената атмосфера, със съчетание на джаз и модерни ритми – дръм енд бейс, хип хоп и хаус . Музикантите на сцената ще постигнат внушението с диалога между акустичното звученe на баса и ударните от една страна, и семплите на електрическото пиано и фрий стайл импровизациите на Милица Гладнишка, от друга.
Начало: 22,30 ч.

06.10 – Български музиканти, които от години работят в чужбина, ще се съберат за една уникална вечер в почит към музиката на Фреди Хъбард и Майкъл Брекър. От Бостън за събитието пристига един от най-добрите ни джаз пианисти Пламен Карадонев. От Ню Йорк идва един от водещите ни басисти Трифон Димитров. Забележителният китарист Шибил Бенев, който за кратко е в България, също се включва в концерта. Фюжън и бибоп музиката на двамата велики джазмени ще интерпретират още Венци Благоев (тромпет), Атанас Попов (ударни) и Митко Димитров (барабани).
Начало: 22,30 ч.

07.10 – JAZZ EX TEMPORE PROJECT. Музика, извън рамките на времето, а и на държавните граници, ще представят музиканти от четири европейски държави. Българското участие е на Христо Йоцов (ударни). В квартета се включват още: създателят на проекта – хърватският китарист и акордеонист Елвис Станич (Elvis Stanic), британската пианистка Андрея Вайкери (Andrea Vicary) и холандският басист Рико Дейеер (Rico Dejeer). „Балкански романтичен фюжън” е най-краткото определение за музиката на четиримата изпълнители, всеки от които идва със своите композиции, а те се пречупват през музикалната чувствителност на останалите. Такава е и идеята на проекта – да събира музиканти от различни европейски страни и да създава „микскултура” с елементи от традициите на различните народи. Проектът се зароди в Хърватия преди две години и досега е бил представян и в Лондон и в холандски джаз клубове. Този концерт ще бъде първото му изпълнение в България.
Начало: 22,30 ч.

08.10.2009 – Обработки на няколко народни песни от Родопите включват в концерта си музикантите от „Шака зулу”. Към внушителният брой изпълнители на сцената – 13, се добавя и специалното участие на арменеца Авак Хачатурян. Той ще се включи в изпълненията с арменски дудук.
Начало: 22,30 ч.

09.10 – БТР ще представят изцяло авторски концерт, в който ще зарадват публиката и с акустична част. Рок музикантите обещават освен най-големите си хитове, да изпълнят и песни, които много отдавна не са свирили на живо.
Начало: 23 ч.

10.10 – Белослава за първи път пред публика ще представи джаз стандарти, и то в техните класически версии. Известната с нежния си чилаут глас певица ще накара публиката да се разчувства на песни, като „My One And Only Love”, „But Beautiful”, „Love Me Or Leave Me”, които ще изпълни заедно с J.P.3 – Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас), Митко Семов (ударни). Белослава отдавна пее тези песни, но досега винаги насаме. Тя разказва, че току-що завършила Консерваторията, е била убеждавана от Шибил Бенев колко е важно да пее джаз стандарти. Белослава няма да разорачова и любителите на нейния чилаут репертоар, като ще изпълни с триото и няколко от техните авторски песни.
Начало: 23 ч.

11.10 – Петима музикални титани от четири държави продължават световната обиколка на съвместния си проект с концерт в България. Били Кобъм (Billy Cobham) – (перкусии) от Панама, Теодосий Спасов (кавал) от България, Оливие Гато (Olivier Gatto) – (бас) и Камелия Бен Насюр (Camelia Ben Naceur) – (пиано) от Франция и Инбар Фридман (Inbar Fridman) – (китара) от Израел се събират за първи път преди няколко години за концерт на джаз фестивала в Ниш. Следва турне в Гърция. След представянето в България, проектът продължава своя път по света. На концерта в Sofia Live Club ще се изпълнява само авторска музика. Теодосий Спасов, като домакин, е подготвил две композиции, Били Кобъм – две, а останалите – по една.
Начало: 22 ч.

12.10 – Йълдъз Ибрахимова ще представи първия си албум с джаз стандарти „Back To My Love” („Вирджиния рекърдс”). Заглавието носи двоен смисъл – дискът е първият изцяло с песни от американската песнопойка и е посветен на починалия й съпруг Али Динчер, с когото се запознават на нейн концерт. Албумът е записан в София с Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов–Еко (бас) и Христо Йоцов (ударни). При представянето на проекта ще има и 30-минутна концертна програма. САМО ЗА МЕДИИ И ГОСТИ С ПОКАНИ!
Начало: 19 ч.

13.10 – Tribute to „Weather Report”. Музиката на „Weather Report” от самото начало на тяхната съвместна работа до началото на 80-те години на миналия век ще представят Росен Захариев, Румен Тосков, Митко Семов, Наско Попов и Георги Дончев. Включването в концерта и на тромпет предопределя по-специфичната интерпретация на тази вечна музика.
Начало: 22,30 ч.

14.10 – Изящната Мирослава Кацарова ще представи за първи път на живо новата си песен „Близо до теб”. Впечатляващата композиция, изградена изцяло върху съвременния джаз, е създадена от Веселин Веселинов-Еко (музика) и Мирослава Кацарова (текст). Песента е записана в студиото от двамата, като басистът изгражда целия музикален фон. На концерта тя обаче ще бъде изпълнена и с участието на Румен Тосков (пиано) и Христо Йоцов (ударни). Четиримата музиканти ще представят и още авторски песни на Румен Тосков и Веселин Веселинов-Еко, както и джаз и латино стандарти.
Начало: 22,30 ч.

16.10 – Премиера на Sofia Live Project „UK/BG” с участието на Лили Йончева, Калин Вельов, Милен Кокушаров, Георги Янев, Уейн Маршал (Wayne Marshall) и Браян Едуардс (Bryan Edwards). Шестимата, открили колко фантастично се съчетават джаз и соул, са решили да завладеят публиката с този музикален микс. Българските музиканти са изключително добре познати у нас. Уейн Маршал е един от популярните британски аренби композитори и певци. Той е автор на музиката, която ще звучи на концерта. Браян Едуардс е един от най-търсените лондонски саксофонисти, който свири джаз, соул и фънк в различни формации.
Начало: 22,30 ч.

18.10 – Акустичният проект на София с авторски песни и кавъри. С участието на Боби Вълчев (пиано), Димитър Митев-Дънди (ударни) и Веселин Веселинов-Еко (бас).
Начало: 22,30 ч.

20.10 – Латино настроение с Mango Duende (България-Куба-Перу).
Начало: 22,30 ч.

21.10 – Най-обичаните песни от български филми ще представи Хилда Казасян в своя проект „Замълчи, замълчи”, заедно с Румен Тосков (пиано), Христо Йоцов (ударни), Теодосий Спасов (кавал), Мишо Йосифов, Петър Момчев и Вили Стоянов (брас) и със специалното участие на вокалиста Петър Салчев. Песните влязоха в албума „Замълчи, замълчи”, който Хилда издаде през 2007 г. В тях е събрана емоцията на култови български филми и спомените на всички, обичащи българската музика. Сред песните са: „Замълчи, замълчи”, „Адаптация”, „Къде остана детството”, „Ако те има”, „Хора и улици”, „Козият рог”, „Детство мое”, „Шу-шу-шу”… Аранжиментите са на Христо Йоцов и Румен Тосков.
Начало: 22,30 ч.

23.10 – Феноменалните „Акага”. Танцувалната група с най-мощния брас! По желание на много техни фенове, те ще представят преработени версии на някои от първите си козпозиции.
Начало: 22,30 ч.

24.10 – Тони ще представи най-новия си авторски сингъл „How Crazy Is This World”. Другите музиканти на сцената са: Радослав Славчев от „Сафо” (бас), Ангел Дюлгеров от „Free Style” (китара), Росен Ватев от „Сафо” (ударни), Любомир Петков (бивш член на P.I.F.) (пиано).
Начало: 23 ч.

25.10 – Уникален шанс да чуете акустичното звучене на феноменалната група P.I.F. На своя пореден unplugged концерт в Sofia Live Club музикантите ще свирят на акустични китари, роял и бас, а с това и ще придадат джаз вкус на рок песните си.
Начало: 22,30 ч.

27.10 – Нова звезда ще се блесне на българската джаз сцена! Теодора Русева ще се появи за първи път пред публика, заедно с Ангел Заберски квартет. Теодора е студентка последен курс в Нов български университет, където е ученичка на Камелия Тодорова. Тя е откритие на Ангел Заберски, който ще й акомпанира, заедно с Митко Шанов (бас), Митко Семов (ударни) и Мишо Йосифов (тромпет). Програмата включва класически джаз и латино стандарти, а квартетът самостоятелно ще изпълни и композиции на Ангел Заберски.
Начало: 22,30 ч.

29.10 – Антони Дончeв-Филип Селам квинтет ще представят авторски съвременен джаз, създаден от двамата музиканти. Те ще свирят заедно с Георги Дончев (контрабас), Атанас Попов (ударни) и Пейо Пеев (гъдулка). Това е първото гостуване в България на Филип Селам.
Начало: 22,30 ч.

30.10 – „Free Style” ще изпълнят нови авторски песни, които подготвят за първия си албум. Групата твори вече 9 години и докосва своята аренби и хип хоп музика с есид и джаз елементи.
Начало: 23 ч.

31.10 – French Kiss Tour 2009 – Съвременна френска музика, изпълнена от три млади френски вокалистки – Ошен (Oshen), Заза Фурние (Zaza Fournier) и Клер Денамур (Claire Denamur). Всяка от тях ще представи самостоятелна 45-минутна програма.
Начало: 23 ч.

Коментари (1)

Публикувано в на 1 октомври 2009 г.