Програма на клуб „Студио 5“ – 7EDEM, The Golden Project и още! с онлайн видео и снимки

Програма на клуб „Студио 5“ – 7EDEM, The Golden Project и още!

Студио 5 – програма 21.10 – 31.10

Любими песни и мелодии от XX век с Георгиос Филаделфефс – тенор, Валентина Василева – роял

В петък, 21.10, от 19 часа Студио 5 ще ви предложи концерт, който несъмнено ще се превърне във фаворит на всички меломани – «Любими песни и мелодии от XX век» с Георгиос Филаделфефс (тенор) и Валентина Василева (роял).

Гръбнакът на програмата са италианските канцонети, красиво съчетани с песни из репертоара на Едит Пиаф, Далида, Демис Русос и мелодии от гръцката естрада. Несъмнено, една еклектична комбинация, която ще очарова с оригиналността си, припомняйки ни най-любимите песни на миналия век.

Георгиос Филаделфефс и Валентина Василева работят заедно от 2004г. Имат богат репертоар от арии, канцонети, Lieder, старинни арии и цикли за глас и пиано. Автори са на моно-спектакъла „Медитеранео“, поставян на сцената на русенската опера. Г.Филаделфефс освен тенор, е и прекрасен пианист. Носител е на множество награди от международни конкурси, като Grand Prix “Maria Callas”, “Seiler” и др. Гостуването му в Студио 5 ще се състои два дни след завръщането му от турне в Белгия и Холандия с постановките на „Кармина Бурана“ и „Катули Кармина“.

Заповядайте на 21.10 от 19 часа в Студио 5 – Георгиос Филаделфефс и Валентина Василева ви очакват с вашите любими песни и мелодии от XX век.

Билети – 10лв.

 Студио 5 представя: Звездите на Гласът на България!

Радослав Гергов, Невена Колева, Игор Шабов и Тодор Гаджалов – това са имената на звездите от Гласът на България, които ще направят своя ексклузивен концерт за публиката на Студио 5, само на 21.10 от точно 22 часа!

Несъмнено младите таланти нямат нужда от представяне – всички следим изявите им на малкия екран и съпреживяваме с тях победи и загуби. Пътят им към славата и кариерата в музиката тепърва започва, но със сигурност всеки вече има свой любимец. Досега младежите не са се изявявали на сцена, различна от тази на предаването – но ето че и този момент настъпи! Студио 5, което с радост отваря вратите си за всички млади таланти, посреща с нетърпение Радослав, Невена, Игор и Тодор идния петък.

Под секрет ви съобщаваме, че талантливите момичета и момчета ще пеят не само кавъри, както сте ги чували, а и авторски парчета, специално за вас! И ние умираме от желание да ги чуем, както подозираме, че и вие!

Очакваме ви на 21.10 от 22 часа в Студио 5 за звездите на Гласът на България, на живо и само при нас!

Билети – 10лв.

Четири погледа към неизвестното – Борислава Танева и Борис Луканов

На 25 октомври от 19 часа отваряме отново вратите на Студио 5 за един неповторим мултимедиен спектакъл на пианистката Борислава Танева и актьора Борис Луканов. В него се обединяват композитори от ХХ век, които не са добре познати на българската публика, а произведенията им са премиерни у нас. Това са Артур-Винсент Лурие (1891-1966) – роден като Наум Израилевич Лурья в Санкт Петербург, а след като се подвизавал в битността на първия музикален комисар на Съветска Русия, емигрирал на Запад и значително по-известния австриец Александър Цемлински (1871-1942). Съвременници с различна съдба и социална среда, те по сходен начин носят отпечатъка от сложната историческа обстановка в първата половина на ХХ век върху творчеството си. Две важни препратки:

1. „За мен беше голямо откритие да попадна на творчеството на съвършено забравения руски композитор Лурие! Искам да се изправя в защита на този гениален човек!” – Гидон Кремер

2. През 1921 г. Арнолд Шонберг заявява: «Цемлински може да почака!», самооценката на композитора е не по-малко безмилостна и пророческа, споделяйки на края на жизнения си път пред жена си Луиза: «Моето време ще дойде след смъртта ми!».

Само на 25 октомври в Студио 5 от 19 часа – една истинска красива комбинация от музика и театър, благодарение на Борислава Танева и Борис Луканов.

Билети – 10 лв.

7EDEM

Шестото чувство ни подсказва, че концертът на група 7EDEM в Студио 5 на 25.10 от 22 часа ще бъде умопомрачително забавен. И не е нужно да сме нумеролози, за да сме сигурни – просто момчетата и тяхната страхотна музика не ни оставят да си мислим друго.

Лятото на 2011 беше много успешно за групата – тя свири на двата най-големи фестивала в България – Spirit of Burgas и ОнФест. И на двете места бе много добре приета от публиката, а на Spirit of Burgas около две хиляди човека пяха и танцуваха със 7EDEM ! От този концерт момчетата разполагат със страхотни кадри, част от които ще включат в следващ клип. И не само това – активно продължава работата и по новия им албум – „SEEEX!“.

На концерта на 25.10 в Студио 5 ще има песни, любими вече на аудиторията ни – баладата „За първи път“ (за която от скоро имат чисто нов клип), песента на „Море от любов“ – „Sunshine of my life“ (с вариант на български – „Момиче с цвят на кафе“), „А това трябва да е любов“. Също така обаче ви очакват и чисто нови парчета – „Сексът никога вече няма да бъде жираф!“, „Фабриката е рожба на българо-съветската дружба“, „Бяла костенурка с почернели пети“, „Няма да бачкам пак“ и много други!

Ето  какво казват и самите 7EDEM за предстоящия лайф: „Ще свирим много авторска музика и няколко от най-любимите ни кавъри. Обещаваме една забавна и пълна с приятни емоции вечер. Нашият пианист Васко Иванов ще направи много впечатляващ пърформънс – нещо подобно на бийт бокс – страшно готино и новаторско – само с глас и наслагване на бийтове и мелодични линии. Не е за изпускане!”

Студио 5, 25.10, начало 22 часа, вход – седем лева, разбира се.

The Golden Project Live в Студио 5

Тони Златанов (вокал, пиано)

Емил Пехливанов (барабани)

Димитър Шанов (бас)

Димитър Льолев (саксофон)

Мишо Йосифов (тромпет)

Златните момчета от The Golden Project са ни подготвили изцяло авторска програма за концерта им на 27 октомври в Студио 5 от 22 часа. Групата е позната вече на посетителите на клуба и не може да не им е направила впечатление със специалния си подход към всяка песен и емоцията, с която подплатяват музиката си.

The Golden Project са:

Тони Златанов (вокал, пиано)

Емил Пехливанов (барабани)

Димитър Шанов (бас)

Специално за концерта на 27-ми ще има и гост-музиканти в лицето на Димитър Льолев (саксофон) и Мишо Йосифов (тромпет). Комбинацията от таланти и ентусиазъм е сигурна гаранция за една вечер на качествена музика, направена от сърце за публиката. The Golden Project впечатляват с импровизаторския си стил и страстта си към соул, джаз и поп музиката.

За да почувствате и вие „златния” им ритъм, елате на 27 октомври от 22 часа в Студио 5.

Билети: 10 лв.

Концерт-представяне на Swiss Bulgarian Association for Culture

На 28 октомври от 19 часа имаме честта именно в Студио 5 да се състои концертът, представящ  Swiss Bulgarian Association for Culture. Тази нова асоциация за култура е резултат от желанието на швейцарски и български музиканти да структурират и развиват съществуващия още от 2002 година обмен между тях.

А на 28-ми октомври ще можем да се похвалим и с резултата от положените усилия. Ще имате възможността да присъствате на световната премиера на току-що написания квартет на Александър Мастранжело – млад швейцарски композитор и тромбонист. Самият Мастранжело ще свири и на концерта. Ще чуете още млади музиканти от ДВГ „БОН-БОН“, НМУ „Л. Пипков“- София и НУМТИ “ Добрин Петков“ – Пловдив, както и студенти от НМА “ П. Владигеров“.

Други композитори, чиито произведения ще се изпълняват, са Женвиев Билетер, Ханс Хубер, Панчо Владигеров, Константин Илиевски, Дебюси, Шопен, Пиацола. Идейният замисъл на концерта е швейцарските музиканти да изпълняват българска музика, а българските такива – швейцарска, често пъти обединявайки усилия в едно общо произведение на изкуството.

В статута на Swiss Bulgarian Association for Culture са залегнали приоритетно организиране на събития (изложби, концерти, колоквиуми), които биха дали на артисти и учени  от двете страни възможността да покажат своя талант, да имат поле за изява и за работят в областта на международната  културна перспектива.

Заповядайте на 28 октомври от 19 часа в Студио 5, за да творим история заедно със Swiss Bulgarian Association for Culture!

Brazilacoustic

Ако сте пропуснали карнавала в Рио, но сте почитатели на бразилската фиеста и страстните ритми заповядайте на 22-ри април от 22 часа в Студио 5 на концерта на “Brazilacoustic”.

Групата “Brazilacoustic” е създадена от Павлета и Димитър Семови през 2007 г. Към тях се присъединяват китаристът Стефан Стойков, басистът Веселин Вес

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2011 г.