Програма на Jazz Bar Soul in da Hole – елегантната музика!

Програма на Soul in da Hole за октомври 2010

1 Боби Вълчев трио

На 1-ви октомври, наред с няколко други празника като Международните дни на вегетарианството и на възрастните хора, светът ще отбележи и Деня на Музиката. В Soul in da Hole купонът ще е на световно ниво. Имаме повече от един повод за  празнуване: освен че е петък и е международен празник, на сцената на бара за пръв път ще се качи пианистът Боби Вълчев с неговото трио. За това участие, което е първото му в България за новия музикален сезон, Боби пристига директно от Лондон с обещанието за нещо много повече от концерт: джаз театър, в който активно участие ще вземат и Митко Карамфилов (бас) и Кирил Петров (барабани). Представлението ще включва авторски неща на Боби, както и джаз стандарти, изпяти по нестандартен начин. Ще чуете/видите джаза в една интересна светлина, която разкрива, че основната движеща сила в творчеството на Боби е любовта.

Вход: 10 лева

2 Михаил Йосифов секстет

Все по-трудно ни става да намираме точните думи за концертите, които тромпетистът Мишо Йосифов ни устройва почти всяка събота с музикантите от неговия секстет. Въпреки че сценарият всеки път е един и същ, веселбата е все по-голяма – когато не свири на тромпет, Мишо разсмива гостите на Soul in da Hole, без да полага никакво усилие, когато не свирят на тенор сакс и тромбон, Наско Хаджиев и Вили Стоянов пеят на чужди езици, а ритъм секцията е винаги на ниво и винаги готова да се впусне в музикалните лудости, които брасът й поднася.

Вход: 10 лева

3 FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & SouthWick

Бандата от млади ентусиасти, която с постоянство се грижи за доброто име на фънка, е на линия и тази неделя. SouthWick в състав Волен Милчев (вокал),  Божидар Василев (тромбон), Денис Попстоев (саксофон), Александър Славчев (китара), Деан Илиев (ударни), Михаил Филипов (пиано) и Цветомил Милчев (бас) за пореден път ще подпалят фитила на доброто ви настроение с репертоар, който не се и опитва да скрие, че музикантите са верни последователи на големия Maceo Parker.

Вход: 5 лева

4 Jacques Schwarz-Bart & the Sound Skaters

Този понеделник джаз бар Soul in da Hole отваря извънредно врати заради един от най-яките съвременни саксофонисти, който е в България за пръв път.

Създателят на сингъла „Forget Regret“ на бандата на големия тромпетист Roy Hargrove „RH Factor“ ще се качи на сцената на Soul in da Hole в компанията на любими наши музиканти: Росен Захариев (тромпет и флюгелхорн), Антони Дончев (пиано), Георги Дончев (контрабас) и Стоян Янкулов (барабани), за да представят песни от 2 негови албума – „Sone Ka La“ и „Abyss“. Връзката на Jacques Schwarz-Bart с България се нарича Росен Захариев, с когото в края на 90-те в Ню Йорк записват заедно албума „Nishoma“ на легендарния барабанист Bob Moses.

Вход: 7 лева

5 Ангел Заберски септет

Шестима музиканти на една сцена, като задължително ще стане дума и за дамата. Съчетанието от джаз стандарти и авторски неща на Ангел ще бъде брилянтно изпълнено от: Вили Стоянов (тромбон), Митко Льолев (алт сакс), Наско Попов (тенор сакс), Мишо Йосифов (тромпет), Ангел Заберски (пиано) и Митко Шанов (бас). Към тази трудна за устояване комбинация по някое време ще се присъедини и певицата Теодора Русева.

Вход: 7 лева

6 Romantic Latin Night с Mango Duende

За пореден път момчетата от Mango Duende ще ни забъркат мощен музикален коктейл от латино ритми, на който знаем само някои от съставките – Buena Vista Social Club, Celia Cruz, Gloria Estefan, но от който винаги отпиваме с наслада. Mango Duende са: Алекс Линарес (вокал), Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), Борис Таслев (бас), Борислав Бояджиев (тимбали), Теодор Петков (пиано) и Христо Ганев (конги).

Вход: 7 лева

7 MONA

Този четвъртък MONA, най-младата изпълнителка на Стерео стая, ще ни покаже, че не е просто поредната „звезда”. Само на 18, тя вече има завидна музикална биография зад гърба си. На 13 има своя клубна група, а през 2005 с група „Нафталин” подгрява на концерта на Cesaria Evora в София. През лятото MONA с успех се поразходи из България, за да представи своя музикален дебют – парчето „Звезда”. Тази есенна вечер, тя ще се качи на сцената заедно с момчетата от бандата й – Сашо (барабани), Марто (бас) и Чери (китара), и освен „Звезда”, ще ни предложи раздвижваща програма от световни поп, рок и соул хитове.

Вход: 7 лева

8 Дивото зове с Милица Гладнишка и Васил Спасов

Една от най-добрите български джаз вокалистки Милица Гладнишка ще ни попее в компанията на пианиста и композитор Васил Спасов, с когото явно добре им се получават нещата, защото вече 3 години не спират да се трудят заедно. Очакваме и резултата – албум с най-добрите джаз стандарти на века в аранжименти на Васко. Този петък Милица, която преди да се запъти към Лондон да учи джаз пеене, завършва актъорско майсторство (личи й) за куклен театър в НАТФИЗ, ще ни повесели с помощта не само на Васко, но и на Борис Таслев (бас) и Наско Попов (барабани).

Вход: 10 лева

9 BRUJOS IN BULGARIA

Тази събота елате да чуете какво се случва, когато се смесят:

1 чаша чиста проба лудост от Средиземноморието (Макс Мойа от световноизвестната каталунска банда Ojos de Brujo – перкусии); 1 чаша музика в кръвта (Шуша Леви от Бразилия – клавишни инструменти); 1 кг вълшебен звук (Живко Василев – кавал); 2 кг разтапяща топлина (Диляна Иванова и Ирения Васкес – вокали); 2 черпака увличащ ритъм (Борис Таслев и Димитър Карамфилов – бас); 2 супени лъжици красива мелодия (Венцислав Велев-Вайчо и Цветан Андреев – китара); 1 връзка удари на сърцето (Христо Ганев – конги) и 1 глава ускорен пулс (Богомил Енчев – барабани).

Концертът Brujos in Bulgaria e приятният (искрено се надяваме) резултат от положените съвместни усилия на Макс Мойа, Шуша Леви и техните другари-музиканти от България, които по 8 часа на ден в продължение на седмица не напускаха Soul in da Hole, а само създаваха музика.

Билети: Предварителна продажба в мрежата на Ticketstream в цялата страна на цени от 12 (правостоящи) до 30 лева и на място в Soul in da Hole в деня на концерта на цени от 15 (правостоящи) до 30 лева.

10 FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & SouthWick

Вход: 5 лева

12 „Репортерите” от Златарица

Ромският брас бенд „Репортерите” от Златарица е наследник на над 100-годишна музикална история. В момента в оркестъра свирят между 10 и 15 човека (още не знаем точно колко броя „репортери” ще се качат на сцената на Soul in da Hole), които се събират да репетират всеки ден в центъра на Златарица. Репертоарът на „Репортерите”, освен балкански фолклор, включва и оперетни произведения, както и такива на български композитири като Дико Илиев.

Този вторник, „Репортерите” ще се съберат в центъра на хубавата музика и доброто настроение Soul in da Hole, за да ви покажат добрия резултат от редовните репетиции.

Вход: 10 лева

13 Мери Танева & Тони Златанов трио с песните на Леа Иванова

Певицата Мери Танева, с богат репертоар и дуети с музиканти като Васил Петров и Петър Салчев, представя първия проект с най-добрите песни на голямата Леа Иванова. Тони Златанов трио са Тони Златанов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Емил Пехливанов (барабани). 

Вход: 7 лева

14 Криста

Певицата е първото откритие на продуцентския лейбъл Стерео стая. Криста, която през февруари 2008 печели национален конкурс за вокални изпълнители в надпревара с близо 180 финалисти, а по-късно същата година завършва с отличие „Поп и джаз пеене“ в Консерваторията, ще се качи на сцената на Soul in da Hole, за да представи не само дебютния си сингъл „Това, което искаш”, но и второто написано за нея парче – „Имам”, както и други свежарски парчета, на които не знаем имената.

Вход: 7 лева

15 Парти в петък с Polly & DA Fridays

Нов музикален сезон, нова банда и стара изпитана рецепта за парти – свеж женски вокал, инструменталисти от класа, и яко фънк.

За Polly & DA Fridays в състав Поли Генова (вокал), Тони Златанов (вокал, пиано), Велислав Стоянов (тромбон), Михаил Йосифов (тромпет), Димитър Карамфилов (бас), Георги Марков (ударни) и Иван Йорданов (Cherry) /соло китара/ това ще е поредният петък, в който основната им задача ще бъде да не оставят гостите на Soul in da Hole да си поемат глътка въздух.

Вход: 10 лева

16 The Soul Shakers 20.30-22.30

Тази събота партито в Soul in da Hole ще подрани. Начало на танците в 20.30 часа ще поставят The Soul Shakers в състав: Ива Дамянова (вокал), Атанас Хаджиев (тенор сакс), Васил Хаджигрудев (бас), Мартин Марков (пиано) и Теодор Иванов (барабани). Репертоарът им включва приятни (и популярни) Soul и R’n’B парчета, някои от които – интересно джазирани.

Вход: 5 лева

16 Hollywood in da Hole с Михаил Йосифов секстет feat Бен Крос 23.00

Световноизвестният английски актьор Бен Крос за трети път ще влезе в ролята на певец на сцената на Soul in da Hole. Тази пролет актьорът, който от няколко години живее в България, беше изкушен от изпълнението на секстета на Мишо Йосифов на My Girl /The Temptations/. Изкушението, на което той не можа да устои, доведе до спонтанната му поява на сцената същата вечер, и до трайно музикално сътрудничество, чийто основи бяха положени в началото на лятото.

Репертоарът на актьора-певец включва джаз стандарти, както и известни поп и рок парчета, направени в джаз аранжименти специално за Бен Крос от Мишо.

Вход: 10 лева

17 FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & Da New Generation

Макар и музиканти от ново поколение, момчетата от Da New Generation хич не са „вчерашни” и отлично знаят какво е необходимо за истински фънк купон. Da New Generation в състав Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), Симеон Петрунов (бас), Теодор Петков (клавир) и Mr. Brown Sugar (барабани) пристигат, заредени с ударни дози фънк, които включват парчета на Roy Hargrove и Sammie Williams (“Big Sam”), както и авторски неща на някои от членовете на бандата.

Вход: 5 лева

19 Soul in da Hole jam session

Не е много ясно какво ще се случва в Soul in da Hole тази октомврийска вечер. За момента желаещите да участват в jam session-a, който този вторник ще се опитаме да заформим, са само двама: Вили Стоянов обеща да дойде със своя тромбон, а Мишо Йосифов даде честна дума, че ще си носи тромпета. Имената на останалите смелчаци, които ще се качат на сцената, не са известни, нито инструментите, на които ще се решат да посвирят. Надяваме се да има такива.

Вход: 7 лева

20 Насекомикс

Голяма инжекция с любов са ни приготвили музикантите от Насекомикс в състав Андрония Попова (вокал, акордеон, клавишни инструменти), Михаил Йосифов (китара, клавишни инструменти), Георги Дончев (бас) и Александър Даниел (барабани). Нямаме търпение да чуем за пръв път на сцената на Soul in da Hole заредената с живот и енергия музика от албума им “Adam’s Bushes Eva’s Deep” (2009).

Вход: 10 лева

21 Crazy Latin Night с Mango Duende

След като ни показаха своята романтична страна в началото на месеца, момчетата от Mango Duende пак са тук, този път за да ни поразкършат добре. Енергийна напитка с голяма сила и дълготрайно действие са ни подготвили: Алекс Линарес (вокал), Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), Борис Таслев (бас), Борислав Бояджиев (тимбали), Теодор Петков (пиано) и Христо Ганев (конги).

Вход: 10 лева

22 Парти в петък с Polly & DA Fridays

Вход: 10 лева

23 Sofia Burlesque Revue

Една от най-големите и атрактивни френски бурлеска трупи – Neo Retro на Lady Flo – идва за пръв път в България по покана на The Smugglers Collective за един уникален спектакъл, който не е за пропускане. В бурлеска шоуто ще се включат: Lady Flo (Париж), Lalla Morte (Лондон) и Lada Redstar (Берлин). За музикалното оформление на вечерта ще се грижат Михаил Йосифов секстет (swing, dixieland и jazz стандарти с едни от най-добрите музиканти в България) и DJ-те от The Smugglers Collective.

Бурлеска спектакълът е нещо, което задължително трябва да се види на живо.
Като преобръща обществените норми буквално „с главата надолу”, бурлеската съчетава танц, музика, ефектни костюми и еротика в стилен, закачлив и изтънчен спектакъл с над 150 годишна история.

Билети: в мрежата на Ticketstream в цялата страна на цени от 15 до 40 лева.

24 FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & Da New Generation

Вход: 5 лева

26 Silver Beat Collective

Този вторник ще разберете защо Silver Beat Collective определено са една от най-интересните млади групи на родната музикална сцена. Вълшебните фънк и джаз импровизации върху теми от българския фолклор и балкански мотиви са непотворими и могат да доведат до пристрастяване. Членовете на бандата, която в момента работи върху своя дебютен албум, са: Валерия Стоилкова (вокал), Силвестър Матеев (кавал и вокал), Данаил Стефанов (бас), Деан Илиев (барабани), Емил Матеев (перкусии) и Ивайло Димитров (тамбура). Тази есенна вечер от сцената на Soul in da Hole ще се носи и чудният глас на Елван Гюнайдън от Истанбул.

Вход: 7 лева

27 Jazz Ex Tempore

Международният мултикултурен проект Jazz Ex Tempore събира забележителни джаз музиканти от няколко европейски страни, които заедно създават нова, съвременна джазова музика на основата на национален фолклор. Любовта към музиката и желанието за опознаване на различни култури срещат преди 2 години в Хърватска Андреа Вайкери (пиано, Англия), Елвис Станич (китара, Хърватска), Рико Де Йеер (бас, Холандия) и Христо Йоцов (барабани, България). Тази сряда с красивия музикален резултат от тази любов ще се срещнат гостите на Soul in da Hole.

Вход: 10 лева

28 High Time

Един различен поглед към джаза от трима страхотни музиканти, чиито проекти следим с интерес. Антони Рикев (Wahtony) (китара), Радослав Славчев (бас) и Николай Данев (Mr. Brown Sugar) (барабани) се определят като alternative джаз трио (fusion jazz), а ние определяме времето, което ще прекараме с тяхната музика (предимно авторски неща на Антони и Радослав) този четвъртък, като време с висока честота на положителните емоции.

Вход: 7 лева

29 Sofia calling Paris: премиера на новата песен на Цвети Чендова и Baz Gaisne “The luxury Hotel

Добра възможност да чуете как рокендролът среща джаза в един акустичен концерт с участието на Цвети Чендова (вокал), Baz Gaisne (китара), Борис Таслев (бас), Стефан Кожухаров (барабани) и Тони Златанов (пиано). За Baz, който през деня кротко се изявява като дизайнер в парижки офис, това ще е поредно развихряне на българска сцена, след като през септември, заедно с Цвети, Веселин Веселинов-Еко и оркестър Карандила, демонстрира вокално-инструментални умения на созополска сцена.

Вход: 5 лева

29 Tumbaito

Горещо петъчно парти с Tumbaito в състав: Долорес де ла Каридад (вокал), Мартин Ташев (вокал, тромпет), Борис Таслев (бас), Калин Вельов (конги) и Стефан Кожухаров (тимбали).

Вход: 10 лева

30 Михаил Йосифов секстет

Вход: 10 лева

31 FunkY SundayS с Mr. Brown Sugar & SouthWick

Вход: 5 лева

Коментари (0)

Публикувано в на 1 октомври 2010 г.