Прогонват облаци с кока по БНТ с онлайн видео и снимки

Прогонват облаци с кока по БНТ

Тайнствата на Мачу Пикчу само в „Без багаж” по БНТ

Тази неделя, от 12:55ч. предаването „Без багаж” ще продължи обиколката си около Мачу Пикчу. Епизодът е един от най-интересните, тъй като екипът за първи път ще се сблъска очи в очи с шаманско въздействие над природните стихии.

Благодарение на помощта на местния гид Шаман Ромульо, който извършва ритуал с листа от свещеното за перуанци растение кока, дъждоносните облаци надвиснали над Мачу Пикчу са прогонени.

Без неговата намеса зрителите на БНТ нямаше да могат да видят тайнствения град на инките. От самия Ромульо те ще научат малко известни факти за това как е бил открит мистериозният инкски център. Вуйчото на шамана е единият от двамата индианци, които без да искат запалват джунглата и сред нея се разкриват останките на Мачу Пикчу. Сред руините са намерени безценни златни и сребърни предмети, които за съжаление са изнесени от Хирам Бингам в САЩ.

Тазседмичният брой на предаването „Без багаж” ще разкрие изключително интересни подробности около легендите за древния град, като например, че вероятно е бил обитаван от астрономи, магьосници и шамани, както и от отбрани красиви девойки, които са били „дар за бога Слънце”.

Видео запис от предаването можете да гледате онлайн тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.