Продават картина с Емануела за 1500 гроша

Емануела вдъхнови български художник

Емануела много пъти е била обект на обожание и е впечатлява, и вдъхновявала не един и двама. Този път изумрудените очи на певицата вдъхновиха български художник, който живее в Швеция и нейният лик беше сложен в една от неговите картини.

Живопис и колажи на Христо Кузманов под надслов „Съвременни артефакти” показа столичната галерия „Сезони”, която лично изпълнителката от каталога на Ара мюзик разгледа.

Повечето от произведенията са създадени през последните няколко месеца и представят за първи път пред българска публика новия стил на Христо – смесена техника – колаж.

В новите си творби той включва „живи” парчета от плакати и постери, откъснати от стените по улиците. После довършва „откраднатите” образи живописно, със своето въображение.

Творбите му стоят точно на границата между документа и изкуството – постерите стават арт, а нереалното се превръща в документ в неговите произведения.

Картината, в която е поместен част от плакат на Емануела, се казва „Редрок – джулай морнинг”. В сайта на галерията тя е оценена на 1560 лв.

http://www.galleryseasons.com/items-full.php?id=2398

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2010 г.