PRO.BG засне мизерстващ и опасен Афганистан – „Мисия 17“

Новините на PRO.BG с филм за живота при талибаните

В деня на българката армия, 6 май PRO.BG ще излъчи документалния филм на журналиста Десислава Ризова „Мисия 17”

На 6 май PRO.BG ще излъчи документалния филм „Мисия 17”. Репортерът на НОВИНИТЕ на PRO.BG Десислава Ризова и операторът Николай Куманов се изложиха на опасностите в Афганистан, за да разкажат за ежедневието на жителите и на българския контингент в размирната държава.

Сами, с редовен полет, въоръжени с камера и микрофон, те заминаха в Афганистан, за да се сблъскат сами с действителността, където всеки ден изчезват журналисти, а военни и цивилни умират сред бомби и фанатични камикадзета.

След като успяха да получат виза и минаха всички инструкции за безопасност, Деси Ризова и Ники Куманов видяха за няколко дни ежедневието на българския контингент в Кабул по време на операция „Мущарак”.

Екипът на НОВИНИТЕ успя да заснеме как жителите на бедно талибанско село се бият с камъни за помощите, които пристигат от България. И как въпреки дарителските акции и усмивките на всички, нашите войници са на щрек, защото опасността винаги остава невидима. Никога не се знае дали в храстите няма взривно устройство, поръчано от талибаните. Скрити мини в трупове на кучета по улиците, коли бомби и взривни устройства край пътя, повсеместна мизерия и отвличания на журналисти на всяка крачка са само част от опасностите, с които се сблъсква екипът ни в Афганистан.

Как живеят хората в бедните талибански села и в бежански лагер, и какво представлява войнишкият живот по време на мисия зрителите на PRO.BG ще видят в документалния филм „Мисия 17” в деня на българската армия, 6 май от 22:00 часа.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 май 2010 г.