„Притиснат в ъгъла“, „Благодаря за пушенето“ и още филми по ТВ7

Акценти от филмовата програма на ТВ7 за 28 ноември – 4 декември 2011 г.

1 декември 2011, четвъртък
11:00 „Как се запознах с майка ви“
How I Met Your Mother
Сериал, романтична комедия, САЩ, 2005
Създатели: Картър Бейс, Крейг Томас
В ролите: Джош Раднор, Джейсън Сийгъл, Коби Смолдърс, Нийл Патрик Харис, Алисън Ханигън

През 2030 г. Тед Мозби събира дъщеря си и сина си да им разкаже историята за това, как се е запознал с майка им.

Историята започва през 2005 г., когато Тед е самотен, 27-годишен архитект, живеещ с двамата си най-добри приятели от университета – Маршъл Ериксен, студент по право и приятелката му, с която се среща повече от 9 години – Лили Алдрин, учителка в детска градина. Тяхната любов кара Тед да се замисли за сериозна връзка и да опита да намери своята половинка, за огромно възмущение на приятеля им Барни Стинсън – непоправим женкар с доходна, макар и неизвестна корпоративна професия. Когато Тед започва да търси идеалното момиче, Барни измисля игра, с която да го представя на момичетата: „Здрасти, познаваш ли Тед?“. Така Тед се запознава с амбициозната млада репортерка Робин Счербатски, в която бързо се влюбва и тя става част от групата приятели.

23:45 „Джобни пари“
Pocket Money
Драма, комедия, Франция, 1976
Режисьор: Франсоа Трюфо
В ролите: Жори Демусо, Филип Голдман, Жан-Франсоа Стевнен, Виржини Тевне, Шантал Мерсие, Никол Феликс

Гледай видео анонс онлайн

Режисьорът Франсоа Трюфо се връща към деството си с тази комедия, сглобена от няколко отделни истории.

В провинциален град, където всички се познават, ежедневието на банда ученици е белязано от хиляди малки драми. Голямото събитие е заминаването на лагер и съвпада с началото на ваканцията…

2 декември 2011, петък
19:45 „Благодаря за пушенето“
Thank You For Smoking
Комедия, САЩ, 2005
Режисьор: Джейсън Райтман
В ролите: Аарон Екхарт, Кейти Холмс, Робърт Дювал, Мария Бело

Гледай видео анонс онлайн

Той е кошмарът на непушачите и здравните организации. Но е безценен за производителите на цигари. Ник Нейлър (Аарон Екхарт) е професионален лобист, който работи за остро атакуваните тютюневи компании. И с бръснещия си ум и находчив език успява да им лъсне имиджа и в най-критичните ситуации. Печели големи пари, успява да бъде герой в очите на 12-годишния си син, жените го харесват – въобще всичко му е на шест. Докато не среща напориста репортерка (Кейти Холмс), която е готова да даде всичко от себе си, за да се добере до информация за сензационен материал. От този момент нещата главоломно се преобръщат.

Филмът, изпълнен с интелигентен хумор и с актьорски състав от висока класа, има две номинации за престижните награди „Златен глобус”.

4 декември 2011, неделя
14:30 „Притиснат в ъгъла“
Cornered
Драма, трилър, Канада, 2001
Режисьор: Лий Брокър, Робърт Кросман
В ролите: Алекс ДеКоста, Лий Брокър

Майкъл Стивалети е шампион по бокс, носител на „Златната ръкавица”, който се чувства като в капан, затворен между проблемните връзки на баща си с мафията, наркотичната зависимост на брат си и собствените си неосъществени мечти. Докато семейството бавно се разпада и всеки един от тях се бори сам с проблемите си, една трагедия ще ги обедини, а Майкъл ще се изправи пред най-сериозната морална дилема на младия си живот…

Коментари (0)

Публикувано в на 27 ноември 2011 г.