„Принц Уилям“ – филми по bTV Cinema

Акценти от филмовата програма на bTV Cinema за седмицата 17 – 23 май 2010

ЩАСТЛИВИ ВРЕМЕНА (премиера)
Оригинално заглавие: Xingfu shiguang (Happy Times)
Дата на излъчване: 17-ти май, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 19-ти май, сряда, 16:00 часа
21-ви май, петък, 23:00 часа
Драма, Комедия, Китай, 2000 г.
Режисьор: Чжан Имоу
Участват: Чжао Бeншан, Цзе Дун, Лифан Донг, Бяо Фу, Ли Сюецзян, Бен Ниу и др.

Старият ерген Жао работи във фабрика. В един прекрасен ден решава да се ожени, още повече, че случаят му предоставя нелош вариант – богата вдовица. Жао решава да послъже в своя полза и разказва на бъдещата си съпруга, че е собственик на разкошен хотел с название «Щастливи времена».

В действителност той притежава раздрънкън автобус, който отдава под наем на час на жадуващи уединение двойки. Вдовицата не желае да се грижи за дъщерята на покойния си съпруг, която е напълно сляпа и моли Жао да я назначи в хотела си като лъже, че девойчето е квалифицирана масажистка. За да не изпусне златния си шанс с вдовицата Жао трябва да създаде у момичето илюзията, че тя наистина работи в луксозен хотел, нали тя така и така няма да вижда нищо около себе си…

СТРАШИЛИЩЕТО НА ПЛАНИНАТА
Оригинално заглавие: Gentle Ben
Дати на излъчване: 18-ти май, вторник, 20:00 часа
Повторение: 20-ти май, четвъртък, 16:00 часа
Драма, Приключенски, САЩ, 2002 г.
Режисьор: Дейвид С. Каси-баща
Участват: Дийн Кейн, Корбин Бернсън, Уилям Кет, Мартин Коув, Рейли Маклендън, Ашли Лоурънс, Джил Бирмингам, Дейвид Аткинсон и др.

Родителите на 12-годишния Марк заминават за лятото в чужбина, оставяйки сина си на грижите на чичо Джек – лесничей в малко градче. Заместникът на Джек, индианецът Суини, обучава Марк как да общува с животните и му разказва легендата за Долината на гризли, където далеч от ловци и бракониери огромни мечки се наслаждават на абсолютната си свобода.

Мечокът Бен, обитаващ запустяля шахта, става най-добрият приятел на Марк. Но опасност грози дружбата между човек и животно. Кметът Бенсън е категоричен, че Бен напада овцете му и обявява награда за главата на мечока. Бедата не идва сама – родителите на Марк са загинали в автомобилна катастрофа. Хората от социалните служби обсаждат дома на чичо Джек, настоявайки Марк да иде в приют. Момчето има само един изход – да избяга в гората, която му е сатанала като роден дом и да търси спасение за себе си и за Бен…

СТРАШИЛИЩЕТО НА ПЛАНИНАТА 2
Оригинално заглавие: Gentle Ben 2: Danger on the Mountain
Дати на излъчване: 19-ти май, сряда, 20:00 часа
Повторение: 21-ти май, петък, 16:00 часа
Драма, Приключенски, САЩ, 2003 г.
Режисьор: Дейвид С. Кас – баща
Участват: Дийн Кейн, Корбин Бернсън, Мартин Коув, Рейли Маклендън, Ашли Лоурънс, Джил Бирмингам, Дамиан Валенсия и др.

Около високопланинския резерват и боровите гори започва подготовка за сеч с мотива, че там ще се търси нефт. Землевладелецът Фог Бенсън, стар враг на голямото черно гризли Бен и неговия 13-годишен приятел Марка, е сключил договор с нефтения магнат Кал Страйкър.

Лесничеят Джек Уидлоу – чичо на Марк, който го е осиновил след смъртта на родителите му, е уверен, че начинанието на Бенсън и Страйкър ще доведе до замърсяване на водните източници и обрича на гибел поверения му резерват. Но властите искат сериозни доказателства. Обнародвайки заплашителната за региона информация, Джек хвърля на Бенсън ръкавица, но попада в затвора, обвинен в клевета и лъжливи обвинения.

Сега Марк, с помощта на най-добрия си приятел Бен ще трябва да докаже невинността на чичо си Джек, да разкрие зловещите планове на нефтения магнат и да успее да се спаси от принудително отвеждане в дом за сираци.

КЛИЙВЪРВИЛ
Оригинално заглавие: Cleaverville
Дата на излъчване: 20-ти май, четвъртък, 20:00 часа
Повторение: 22-ри май, събота, 14:00 часа
Криминална драма, Канада, 2007 г.
Режисьор: Джорджи Монтези
Участват: Евер Кередин, Габриел Роуз, Джефри Уинкод, Лила Саваста, Зак Сантяго, Сюзън Хоган, Скот Хайлендс, Алекс Кор и др.

Грейс Флин е откраднала диаманти от голям играч в бизнеса и решава да се скрие от преследвачите си в малкото градче, където живее майка й Кей. Кей е бивша крадла, навремето обучила щерка си на занаята, а сега – грижеща се за дъщерята на Грейс – Лора. Заради престъпния си бизнес Грейс се е оттеглила от майчинските си задължения. Тя много иска Лора да живее нормален живот, а не да наследи „фамилната професия”…Готова е дори да се махне завинаги отново от живота й. Но неусетно двете се сближават. В този миг се появява дамата, от която са откраднати диамантите с твърдото решение да си ги върне обратно и да накаже със смърт дръзналата да й ги отнеме Грейс…

ПРИНЦ УИЛЯМ
Оригинално заглавие: Prince William
Дата на излъчване: 23-ти май, неделя, 11:00 часа
Биографична драма, САЩ, 2002 г.
Режисьор: Майкъл В. Уоткинс
Участват: Джордан Фрида, Мартин Търнър, Томас Локиър, Еди Купър, Том Фел, Каролин Пикълс, Джеймс Уотсън, Розмари Лич и др.

Биографичната драма разказва за живота на принц Уилям след трагичната кончина на майка му – принцеса Даяна през август 1997 г.

Режисьор на филма е Майкъл Уоткинс („Досиетата Х“). Сценаристите Ени ди Йънг и Макс Енскоу не се опитват да изтласкат напред една или друга версия за смъртта на Даяна, сценарият е политически коректен и не кара зрителя да заема позиция спрямо нито един от членовете на кралската фамилия. Представя живота на младия принц Уилям максимално обективно.

Коментари (1)

Публикувано в на 10 май 2010 г.