Приключенията на Малкия принц в „Лека нощ, деца“ по БНТ

 „Лека нощ, деца” представя „Малкият принц”

От 6-ти октомври малките зрители на БНТ1 ще гледат анимационния филм „МАЛКИЯТ ПРИНЦ” по мотиви от едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери. Една от любимите книги, избрана от зрителите на националната телевизия в класацията на предаванията  „Малкото голямо четене” и „Голямото четене” малки и големи ще си припомнят всяка събота и неделя от 19:45ч. в рубриката „Лека нощ деца”.

Серийният анимационен филм проследява приключенията на Малкия принц и лисицата из космоса. Двамата приятели пътуват със своя самолет и попадат на различни планети, където им се случват най-разнообразни приключения. В началото на всеки епизод Розата получава писмо от Малкия принц, в което той описва поредното приключение.„Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив, когато гледаш звездите. Мислиш си: „ Моето цвете е там някъде”

Принцът притежава малък бележник, на чиито страници са изобразени различни предмети. При нужда той го отваря и произнася името на предмета, който му трябва. И вълшебните листчета политат и образуват въпросния предмет.

„Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите“- казва Малкият принц.

Не пропускайте „Лека нощ,  деца” – „Малкият принц” всяка събота и неделя от 19:45ч. и на повторение всеки петък от 17:35ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 октомври 2012 г.