Превръщат София в огромно риалити на 1 юни!

Спринт в градската джунгла – София посреща най-забавното спортно събитие Men’s Health Urbanathlon

Първото състезание Men’s Health Urbanathlon се провежда на 1 октомври 2006 година в Ню Йорк. Тъй като форматът е атрактивен и достатъчно забавен и за участниците, и за зрителите, той бързо набира скорост и става изключително популярен по целия свят.

Днес София се нарежда сред двадесет и четирите града в общо 20 държави по света, където се провежда това състезание. Сред тях са Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско, Мексико Сити, Сао Пауло,  Йоханесбург, Сидни, Бризбейн, Мелбърн, Манила, Сингапур, Лондон, Амстердам, Ротердам, Мадрид, Барселона, Лисабон, Хамбург, Москва, Киев, Белград, Загреб и Истанбул.

На 1 юни 2013 г. централните софийски улици ще се превърнат в поле за изява на едни от най-важните и първични човешки качества за оцеляване – бързина, сила, ловкост и издръжливост. Целта на състезанието е участниците да преминат за време трасе с дължина 7 км. За разлика от класическите дисциплини обаче трасето на Urbnathlon включва и преодоляване на типични препятствия от градски тип. Това са до болка познатите на всички жители на мегаполисите автомобилни задръствания, стълби, пейки, автобуси, полицейски заграждения и така нататък, разнообразени и с някои елементи от подготовката на пожарникарите – като например военни мрежи или стени за катерене. И всичко това пакетирано с фестивална зона – музика на живо, забавления, награди от спонсорите и партньорите на събитието.

Началото на събитието ще бъде дадено на 31 май след 17 ч. във фестивалната зона в парка зад музея Земята и хората. До 22 ч ще има диджей парти и шоу на група 7ЕDЕМ.  Фестивалът продължава на 1 юни в 10  ч на същото място, където ще бъде отворена регистрацията за участниците. На всеки половин час те ще имат възможност за 30 минутни  загрявки с тренировки от фитнес Атама.

За празника на детето организаторите са подготвили и програма със забавления за най-малките зрители. Състезанието стартира точно в 15 ч и ще продължи час и половина. Сред участниците и гостите на събитието ще бъдат много известни лица, които си срещал по страниците на Men’s Health. Дистанцията  на състезанието е около 7 километра, като включва и преодоляване на  8 градски препятствия:

1. Преминаване през  автомобилни гуми

2.  Преминаване през лабиринтови пътеки от метални парапети

3. Пълзене под военна мрежа

4. Преминаване през стар автобус

5. Прескачане на стена

6. Изкачване на стъпала

7. Пренасяне на 8 кг. чувалче с пясък на разстояние 50 м

8. Прескачане на заграждения

Стартът е в парка зад музея Земята и хората,  оттам маршрутът продължава през Моста на влюбените към площада пред НДК, след това през подлеза на метрото по булевард Витоша, след площад Света Неделя свива надясно по Ларгото, оттам покрай сградата на Националната художествена галерия се отправя към храм-паметника Свети Александър Невски, след това през градинката до Ректората и подлеза се преминава към Паметника на свободата  и накрая по бул. Евлоги и Христо Георгиеви обратно към финала в парка зад музея Земята и хората.

Освен паричните награди от 1000 лева за победителя, 600 лева за втория и 400 лева за третия, партньорите на събитието са осигурили и много предметни награди. Първият завършил мъж и първата завършила жена получават маратонки adidas. Първите 5 завършили мъже и първите 5 завършили жени получават системата за тренировки  adidas miCoach. Първите 10 в крайното класиране получават чанти Urbanathlon, подаръци от adidas, комплект козметика от Gillette, награди от Райфайзенбанк и месечна карта за фитнес в Atama Wellness Club. Първите 300 финиширали получават чанти Urbanathlon с подаръци от adidas (потници, бутилки за вода и др.), Gillette (дезодоранти), Райфайзенбанк (фризбита), Atama Wellness Club (посещения на фитнеса), както и подаръци от Scholl и Hitachi.

Зрителите ще могат да следят на живо развоя на събитията на видео стена във фестивалната зона. Денят приключва с награждаване на победителите и шумен концерт на група Остава.

Предварителна програма Urbanathlon

Дата:                    31 май

Място:                 Фестивална зона, парка зад музей „Земята и хората”

Час:                       17:00 – 21:00 часа

Водещи:             Драгомир Керелезов,  от Радио NRJ

17:00 – 17:30     Официално откриване на събитието от водещите

17:30 – 22:00     група 7EDEM + DJ

 

Дата:                    1 юни

Място:                 Фестивална зона, парка зад музей „Земята и хората”

Час:                                       10:00 – 19:00 часа

Водещи:                             Юлия Юрукова от NEWS7

Драгомир Керелезов, Радио NRJ

Атанас Стоянов, БГ Радио

10:00 – 13:00     Регистрация на участниците

10:00 – 10:30     Загрявка и тренировка с ATAMA

10:30 – 12:00     Детска програма с канал Супер 7

12:00 – 12:30     Загрявка и тренировка с ATAMA

12:30 – 13:00     Край на регистрацията

13:30 – 14:45     Проверка на всички участници на старта

 

15:00 – 15:05     Официален старт на състезанието

15:00 – 16:30     Състезание. Предава се на живо на видео стена във Фестивална зона.

16:30 – 17:00     Финиширане на състезателите, DJ

17:00 – 17:30     Изчисляване на резултатите, DJ

17:30 – 18:00     Награждаване

18:00 – 19:00     Концерт на група Остава

Препятствия  – MEN’S HEALTH Urbanathlon 2013

1. Преминаване през  автомобилни гуми

Локация: на пешеходния мост зад НДК

2.  Преминаване през лабиринтови пътеки от метални парапети

Локация: между шадраваните пред НДК

3. Пълзене под военна мрежа

Локация: бул. «Витоша»

 4. Преминаване през стар автобус

Локация: на паркинг зоната срещу БНБ.

5. Прескачане на стенадвуметрова стена с пуснати помощни въженца

Локация: на паркинга около храм-паметника «Св. Александър Невски»

6. Изкачване на стъпалаизкачване по стъпалата от лявата страна, заобикаляне на паметника в горната част и слизане от дясната страна по стъпалата, изисква се стъпване на всяко стъпало.

Локация: Паметник на Съветската армия в Княжевската градина

7. Пренасяне на 8 кг. чувалче с пясък на разстояние 50 м

Локация:  бул. «Евлоги и Христо Георгиеви» по велоалеята

8. Прескачане на заграждения

Локация: В близост до старт-финалната арка.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 май 2013 г.