Претърпян удар не отказва Сезария Евора – издава албум с дуети с онлайн видео и снимки

Претърпян удар не отказва Сезария Евора – издава албум с дуети

Ще чуете босата дива да пее с Адриано Челентано, Горан Брегович и други титани

Една от най-пленителните и екзотични изпълнителки – Cesaria Evora, ще зарадва многобройните си почитатели с албум с дуети на 26 ноември от Sony Music France/Вирджиния Рекърдс.

През годините Cesaria е работила с много известни изпълнители от различни страни и континенти и сега ще поднесе своеобразен предколеден подарък на феновете си.

В албума са събрани някои от най-прекрасните й проекти с артисти от ранга на Adriano Celentano, Bonnie Raitt, Caetano Veloso, Goran Bregovic и други.

Cesaria Evora започва кариерата си на остров Сао Вишенте, Кабо Верде преди повече от 45 години. Без значение дали пее песни за данс сцената или блусове в стил морна, гласът й носи неизбежно очарование за слушателите.

Три години след издаването на албума “Rogamar”, „Босата дива” (Cesaria излиза винаги боса на концертите си) издаде “Nha Sentimento” – албум, който съчетава тъгата и безгрижието по неповторим начин.

И въпреки че претърпя удар по време на австралийското си турне през 2008, Cesaria продължава своята кариера.

На 68 години гласът й продължава да звучи все така пропит с емоции и именно това й донася славата на креолската Били Холидей през втората половина на 20 век.

CESARIA EVORA & ADRIANO CELENTANO „Quel casinha“ (il ragazzo della via gluck)

Коментари (0)

Публикувано в на 15 ноември 2010 г.