Премиери по „Нова“: „Войната на Чарли Уилсън“ и „Позабременяла“

Акценти в програмата на Нова ТВ за събота и неделя, 03 и 04 септември 2011 г.

03 септември, събота, 11.30 часа
Трепети (Jitters)
1997 / САЩ
Режисьор: Боб Сагет
В ролите: Джоли Фишер, Джеймс Ачисън, Бъд Корт, Ан Меара и др.
Жанр: Драма

Рита Домино е отдаден на работата си стоматолог и винаги е смятала, че няма да се омъжи. Но когато приятелят й, ветеринарят Еван Мур, й предлага брак, тя приема с неохота. Освен че се страхува да загуби независимостта си, тя не е сигурна и в чувствата си. Родителите й и щастливо омъжената й сестра наливат допълнително масло в огъня, когато поемат организацията на сватбата. Фактът, че е заснета от аматьор от местна кабелна телевизия и всички знаят за това, е като капак на всичко. Рита отменя годежа, но после осъзнава, че шумотевицата и драмите са замъглили един важен въпрос – че тя обича Еван и сега трябва да го спечели отново.

03 септември, събота, 15.20 часа
Изкупление (Atonement)
2007 / САЩ
Режисьор: Джо Райт
В ролите: Кийра Найтли, Джеймс Макавой, Бренда Блетин, Ванеса Редгрейв, Алфи Алън и др.
Жанр: Драма/Романтика

Млад мъж бива обвинен несправедливо в изнасилване. За да избегне затвора, той трябва да постъпи в армията и да оцелее във Втората световна война, за да се върне у дома при единствената си истинска любов.

03 септември, събота, 20.00 часа
Позабременяла (Knocked Up)
2007 / САЩ
Режисьор: Джъд Апатоу
В ролите: Пол Ръд, Сет Роджен, Катрин Хейгъл, Лесли Ман, Джей Баручел и др.
Жанр: Комедия

Обещаваща светска журналистка забременява от ексцентричен мързеливец след пиянски запой. За да не бъде принудена да отглежда детето си сама, тя решава да даде шанс на иначе симпатичния глупак, но след няколко срещи и двамата разбират, че не са сродните души, каквито са се надявали да бъдат.

03 септември, събота, 23.40 часа
Войната на Чарли Уилсън (Charlie Wilson’s War)
2007 / САЩ
Режисьор: Майк Никълс
В ролите: Том Ханкс, Джулия Робъртс, Филип Сиймур Хофман, Ейми Адамс, Емили Блънт и др.
Жанр: Драма

Носителите на „Оскар” Том Ханкс и Джулия Робъртс са звездите в този филм, създаден по действителен случай, за тексаски конгресмен – женкар и пияница, който с помощта на агент от ЦРУ еднолично ръководи финансирането на афганистанските партизани през 80-те години, за да отбие съветското нахлуване. Филмът е проницателно изследване на участието на Запада в събитията в Близкия изток, както и увлекателен разказ за един истински политически ренегат, един открояващ се и оригинален образ.

04 септември, неделя,20.00 часа
Летателен план (Flight Plan)
2005 / САЩ
Режисьор: Робърт Швентке
В ролите: Джоди Фостър, Питър Сарсгаард, Шон Бийн, Кейт Беан, Ерика Кристенсен и др.
Жанр: Трилър

Кайли Прат се изправя срещу най-страшния кошмар на всяка майка, когато шестгодишната й дъщеря изчезва по време на презокеански полет. Вече съкрушена от неочакваната смърт на съпруга си, Кайли се опитва да докаже, че не е луда, на невярващия екипаж на самолета и пътниците – всички следи сочат, че дъщеря й изобщо не е била на борда. Отчаяна и сама, Кайли може да разчита само на здравия си разум, за да разбули мистерията и да спаси дъщеря си.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 август 2011 г.