Премиери от Германия и САЩ: очаквай по bTV (+програма)

Акценти от програмата на bTV за 5 и 6 юни 2010 г. (събота и неделя)

СЪБОТА, 5 юни
13:00 ЧАСА
От любов и страст
(Aus Liebe und Leidenschaft)
Германия, Романтичен, 2007
Режисьор: Клаус Белинг
В ролите: Хартмут Бекер, Ане Катерин Бах, Роман Роса, Клаудия Ам, Александер Щернберг и други

Младата Ейми Фокс пътува до Корнуол да посети известната писателка Маргарет Грифин. В продължение на години, Ейми е нейният най-голям фен, а в последно време двете се сприятеляват. Сега те ще празнуват рождения ден на Маргарет в най-тесен кръг. По пътя Ейми среща красивия Даниел Грифин, син на Маргарет. Той управлява семейните имоти. Ейми веднага е впечатлена от Даниел. Той също чувства привличане към нея. Когато тя пристига в къщата на Грифин, Ейми скоро осъзнава, че нещо в семейството не е наред. След смъртта на Джеймс – съпруг на Маргарет, тя има финансови проблеми. Преди нейните книги винаги са били много успешни. Но сега?

22:30 ЧАСА
Календарни момичета
(Calendar Girls)
САЩ, Комедия, 2003
Режисьор: Найджъл Коул
В ролите: Хелън Мирън, Джули Уолтърс, Джон Алдертън, Линда Басет, Анет Кросби, Пенелопе Уилтън, Селия Имри, Джералдин Джеймс, Пенелопе Уилтън

„Календарни момичета“ е филм, базиран на истинската история на група жени, които са готови на всичко за благотворителна кауза.

Дванайсет ексцентрични дами от Женския институт решават да наберат средства за местна болница, като за целта се обръщат към ежегодния календар на организацията. Но вместо да направят календар с красиви снимки на природа и дръвчета, те решават да направят нещо традиционно… или не съвсем. Дамите застават зад обектива сред кейковете, ябълковите пудинги и цветните мотиви, които приготвят, само че… напълно голи. Тази забавна история, изпълнена с колоритни персонажи, ще ви достави истинско удоволствие.

00:30 ЧАСА
Фатална страст
(Fatal Affair)
САЩ, Трилър, 1998
Режисьор: Марк Грение
В ролите: Си Томас Хоуел, Максим Рой, Джей Ъндърууд, Марк Камачо, Луи ди Бианко, Мелиса Галианос

Млад мъж и семейството му стават жертва на ревнив убиец в психологическия трилър „Фатална страст”.

Мак Мадокс (Хоуел), един от най-добрите в рекламния бизнес, е щастливо женен, с млада дъщеря. Мак сякаш има всичко… докато странно стечение на обстоятелства не го превръща в мишена на убиец. Проблемите на Мак започват, когато той е извикан да бъде съдебен заседател в дело за убийство, в което Езра Тайлър (Ъндърууд) е обвинен за смъртта на жена си, която е имала любовна афера. По време на съдебния процес, когато Мак реагира бурно при вида на снимките на жертвата, Тайлър установява, че по чисто съвпадение, любовникът на жена му е заседател в съдебния процес. Оправдан в процеса, Тайлър решава да започне вендета срещу Мак и семейството му.

Сигурен, че Тейлър следи жена му Лиза (Рой), и дъщеря му Дейзи (Брин Макуоли), Мак наема частен детектив да ги защитава. Тайлър убива детектива и оставя върху трупа му носна кърпичка с монограм на Мак, напоена с кръвта на жена му Джъстин. Целта на убиеца е да обвини Мак в убийството на Джъстин.

Арестуван от полицията по подозрение за убийството на Джъстин и уплашен за безопасността на семейството си, Мак осъзнава, че трябва да вземе нещата в свои ръце. След като бяга от полицията, Мак стига до дома на Лиза, където открива, че тя е в ръцете на Тайлър. Сам, отчаян и въоръжен само с разум и решителност, Мак събира смелост да се изправи пред Тайлър, който няма да се спре пред нищо в стремежа си за възмездие.

НЕДЕЛЯ, 6 юни
13:00 ЧАСА
Къщата на леля Клара
(Eine Liebe im Herbst)
Драма, Германия
Режисьор: Дитер Кехлер
В ролите: Мари Рьонебек, Барбара Вусов, Щефан Гюбшер, Лаура Освалд, Тамара Барт и други

Лекарката Ейми Уилкокс (Мари Рьонебек) се връща в Англия, след като няколко години е била в Южна Африка. Поводът е рожденият ден на майка й. В действителност, тя е уволнена, след нещастно стечение на обстоятелствата и все още не знае какво да прави сега. Но тази тайна тя запазва за себе си.

В Лондон се сблъсква с човек, който променя живота й завинаги. Майкъл е приятел на полусестрата на Ейми Вивиан. Но Ейми не знае това. Майкъл също няма представа кой стои пред него. Но това, което и двамата разбират незабавно, е, че са родени един за друг. Когато майка й Сали и нейният втори баща, Питър й представят годеника на Вивиан, тя не може да повярва, че това е Майкъл. А Вивиан не е готова за нищо на света да се откаже от приятеля си.

Едновременно с това бракът на Сали и Питър е в криза. Тя решава да замине далеч от Питър, като избира къщата на леля Клара. Там е Оливър – първият мъж на Сали и баща на Ейми. Това е неговият шанс да се събере отново с жената, която обича. Но всичко се обърква, когато Питър е приет в болница със съмнение за инфаркт.

Коментари (0)

Публикувано в на 23 май 2010 г.