„Железния човек“ – филми от Нова телевизия

Акценти във филмовата програма на Нова телевизия за събота и неделя, 9 и 10 октомври 2010 г.

09 октомври, събота, 10.00 часа
Семейство Робинсън (Meet the Robinsons)
2007 / САЩ
Режисьори: Стивън Андерсън
Жанр: Анимация

Фантастичният свят на обичаната от всички книга на Уилям Джойс от 1990 г. „Един ден с Уилбър Робинсън“ оживява в тази комедия – приключенски разказ, който проследява един съдбоносен ден в живота на момче гений, създало мистериозна машина с цел да възстанови загубения спомен за миналото. Това, което отключва обаче, е самото време и една среща с бъдеще, семейство и свят, чието оцеляване зависи от него.

09 октомври, събота,13.50 часа
Господин Магу (Mr. Magoo)
1997 / САЩ
Режисьор: Стенли Тонг
В ролите: Лесли Нилсен, Кели Линч, Мат Кийслар, Малкълм Макдауъл, Мигел Ферер, Дженифър Гарнър, Стивън Тоболовски, Ърни Хъдсън и др.
Жанр: Комедия

Безценен диамант случайно попада в ръцете на полуслепия милионер Куинси Магу /Лесли Нилсен/ и започва да го преследва цяла банда крадци. Магу става мишена за злите замисли на мошениците, но винаги успява да се измъкне невредим и нехае за опасностите, които го заобикалят. Но Магу успява да залови злодеите с помощта на племенника си Уолдо и верния си булдог Ангъс.

09 октомври, събота, 23.20 часа
Червеният дракон (Red Dragon)
2002 / САЩ
Режисьор: Брет Ратнър
В ролите: Антъни Хопкинс, Харви Кайтел, Емили Уотсън, Едуард Нортън, Филип Сиймур Хофман, Мери-Луиз Паркър, Антъни Хийлд и др.
Жанр: Трилър

Носителят на „Оскар“ Антъни Хопкинс съживява най-прочутия си образ в този смразяващ трилър, в който участва и номинираният за „Оскар“ Едуард Нортън. ФБР агентът Уил Греъм е привикан да залови сериен убиец, известен на властите като Зъбльото. Той търси помощта на най-върлия си враг д-р Ханибал Лектър Канибала, за да залови злодея и да го изправи пред съда. Единственият проблем е, че Зъбльото получава вътрешна информация за Греъм и семейството му от самия д-р Лектър.

10 октомври, неделя, 21.00 часа
Железния човек (Iron Mаn)
2008 / САЩ
Режисьор: Джон Фавру
В ролите: Робърт Дауни мл., Гуинет Полтроу, Джеф Бриджис, Терънс Хауърд, Лесли Биб и др.
Жанр: Приключенски екшън

В тази адаптация по легендарния комикс на Марвел „Железния човек”, Робърт Дауни Джуниър влиза в ролята на милиардера индустриалец и изобретател Тони Старк. Когато Тони е отвлечен и принуден да изработи оръжие за масово унищожение, той използва своята гениалност и създава високотехнологичен костюм-броня, който му помага да се спаси. Той разкрива опасен заговор, който заплашва да дестабилизира световния ред, надява бронята и се заклева да предпазва света като Железния човек.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2010 г.