Предстоящи филми по Нова телевизия – видео и инфо

Филмови акценти в програмата на Нова телевизия за седмицата 5 – 11 септември 2011

05 септември, понеделник, 15.15 часа
06 септември, вторник, 15.15 часа
Мините на цар Соломон (King Solomon’s Mines)
2004 / Германия, САЩ
Режисьор: Стив Бойъм
В ролите: Патрик Суейзи, Алисън Дууди, Рой Марсдън, Гавин Хууд, Лангли Къркуд и др.
Жанр: Приключенски екшън

Прочутият сафари ловец Алан Куотърмейн се е отказал от приключенския живот, заричайки се да остави великолепието на природата в Африка на коренните й жители, а разрушението й – на подобните на бившия му партньор, наемника Брус Макнаб. Но Куотърмейн не може да живее само с принципите си. След като приема изгодно предложение от красивата Елизабет Андерсън и приятеля й капитан Гуд, експедицията обещава да бъде поредното издирване, този път на бащата на отчаяната жена, който е изчезнал в Африка, докато е търсил ползващите се с лоша слава мини на цар Соломон. Куотърмейн познава легендата добре и знае, че нито една жива душа, дръзнала да търси най-голямото съкровище в света, не се е върнала жива. Но за него и неговия добър другар в джунглата сър Хенри няма твърде голямо или твърде опасно предизвикателство.

10 септември, събота, 10.50 часа
Сидни Уайт (Sydney White)
2007 / САЩ
Режисьор: Джо Нъсбаум
В ролите: Аманда Байнс, Сара Пакстън, Мат Лонг, Джак Карпентър, Джеръми Хауърд, Кристал Хънт и др.
Жанр: Романтична комедия

Този съвременен поглед към класическата приказка проследява живота на красива колежанка първокурсничка, която кандидатства в някога ползващо се с уважение женско общество. Но след като открива, че днешното сестринство не е каквото е било, Сидни намира новия си дом далеч от дома със седем аутсайдери. С помощта на новите си необщителни приятели Сидни ще оспори властта на „кралицата“ на колежа, за да се опита да промени несправедливата социална йерархия.

11 септември, неделя, 20.00 часа
Снайперист (Shooter)
2007 / САЩ
Режисьор: Антон Фуко
В ролите: Марк Уолбърг, Майкъл Пеня, Дани Глоувър, Кейт Мара, Елиас Котеас, Рона Митра, Джонатан Уокър, Джъстин Луис, Елиза Бенет и др.
Жанр: Екшън

Филмът е създаден по романа на Стивън Хънтър и се съсредоточава върху първокласен снайперист (Марк Уолбърг), който живее отшелнически в пустошта на Арканзас, след като е причинил смъртта на невинен човек. Убеден от бившите си колеги, че има нужда от помощта му за осуетяването на покушение срещу президента, в крайна сметка той се оказва измамен и натопен за престъплението и е принуден да бяга, докато издирва истинския убиец и се опитва да разкрие истината за предателството.

11 септември, неделя, 22.40 часа
Полет 93 (United 93)
2006 / Франция, Великобритания, САЩ
Режисьор: Пол Грийнграс
В ролите: Дейвид Алън Баш, Оливия Трилби, Поли Адамс, Триш Гейтс, Крисчън Клемерсън и др.
Жанр: Драма

Тази съкрушителна драма разказва историята на пътниците, екипажа и специалистите от контролната кула, които наблюдават в нестихващ ужас как полет 93 на „Юнайтед Еърлайнс“ става четвъртият отвлечен самолет в деня на най-мащабната терористична атака на американска земя: 11 септември 2011 година. Филмът въздействащо пресъздава обреченото пътуване в реално време – от излитането и похищението до осъзнаването на хората на борда, че самолетът им е част от координирано нападение, което се разгръща на земята под тях.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 септември 2011 г.