Предстоящи безплатни и клубни концерти на Мишо Йосифов с онлайн видео и снимки

Предстоящи безплатни и клубни концерти на Мишо Йосифов

ПРОГРАМА МИШО ЙОСИФОВ СЕПТЕМВРИ 2011

Какво: Михаил Йосифов секстет & Sentimental Swingers

Само няколко дни след като се качиха на сцената на Амфитеатъра в Созопол, за да закрият тазгодишното издание на Празниците на изкуствата „Аполония” на 5-ти септември, чаровните дами от Sentimental Swingers и музикантите от секстета на Мишо Йосифов отново са заедно. Този път  – за да открият новия. музикален сезон в едно от готините места за жива музика в града ни – Studio 5.

Повече думи са излишни, високите токчета, ярко червените устни и дантелените ръкавици – препоръчителни, а купонът – гарантиран.

Кога: 10 септември, събота, 22 часа

Къде: Studio 5, НДК, вход А3

Какво: RomaNeno

Какво се получава, когато една сцена събере брилянтни ромски музиканти със страхотни джазмени? Отговорът е даден преди 3 години при срещата на някои от най-добрите ромски музиканти в България с някои от най-добрите родни джаз музиканти. RomaNeno е името на изкушението, родено от този пъстър творчески съюз.

Виновниците за тази вече доказано добра комбинация, на която няма информация някой да е устоял, са: Нено Илиев (вокал, акордеон), Борил Илиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Михаил Йосифов (тромпет), Васил Спасов (пиано), Георги Дончев (бас) и Венцислав Радев (барабани).

На концерта си в Studio 5 RomaNeno ще представи песни от предстоящия първи албум на бандата  – „Тадж Махала”. Автентичен цигански фолклор, песни на Шабан Байрамович (наричан „Кралят на световната циганска музика”), и авторски композиции – всичко това в свежите джазови аранжименти на Мишо Йосифов.

Кога: 24 септември,събота, 22 часа

Къде: Studio 5, НДК, вход А3

Какво: American Jazz On Wheels с Михаил Йосифов секстет & Бен Крос

Мина повече от година, откакто музиката не беше събирала на една сцена музикантите от бандата на Мишо с английския актьор Бен Крос. В края на този септември тази грешка ще бъде поправена. И то не един, а цели три пъти – първо в София, а след това и в Пловдив и във Варна.

Музикалната дружба между световноизвестния актьор, чиято голяма страст е музиката, и секстета на Мишо Йосифов, се роди през пролетта на миналата година, и ще бъде трикратно съживена по време на първото издание на фестивала American Jazz On Wheels.

В рамките на фестивалните дни, любителите на хубавата музика в София, Пловдив и Варна ще могат безплатно да се насладят на изпълненията не само на Мишо Йосифов секстет & Бен Крос, но и на легендата на американския джаз и блус Робен Форд, както и на лудите танцувални ритми на момчетата от Лас Вегас, събрани в бандата Контино.

На съвместните им концерти в рамките на American Jazz On Wheels репертоарът на Бен Крос & Михаил Йосифов секстет ще включва класически джаз стандарти, както и популярни поп и рок парчета в джаз аранжименти. Аранжиментите на всички песни са направени специално за Бен Крос от Мишо.

Кога/къде: София, 26-ти септември – площада пред НДК-билетен център

Пловдив, 28-ми септември –  площад Централен

Варна, 30-ти септември – площада пред Пантеона, срещу Двореца на спорта в Морската градина

Начален час на всички концерти: 18.30

В дните на концертите в трите града ще се проведат джем сешъни от 23 часа в: Sofia Live Club (София, 26-ти), Polinero Place (Пловдив, 28-ми) и Joker`s club (Варна, 30-ти).

Какво: Михаил Йосифов секстет свири Моцарт

27 дo 30 септември в Правец за седми пореден път ще се проведе музикалният фестивал „Моцартови празници”. Тази година тържествата са посветени на 255-годишнината от рождението на големия Волфганг Амадеус Моцарт.

Във фестивала, който е под почетния патронаж на Н.Пр. Герхард Райвегер, посланик на Република Австрия в България, ще участват съзвездие от оперни изпълнители, сред които солисти от Софийската опера и балет, доказали своето майсторство в интерпретацията на музиката на великия композитор, както у нас, така и на световните сцени. Като непрекъснатото разширяват и обогатяват програмата на фестивала, организаторите му се стремят да поддържат траен интереса на публиката към класическата музика.

За пръв път тази година в Празниците ще вземат участие и джаз музиканти. Михаил Йосифов секстет ще се включи в програмата с виртуозни изпълнения на специално аранжирани в стил класика и джаз произведения от творчеството на Моцарт.

Кога: 27 септември, вторник, 19.30 часа

Къде: читалище „Заря”, град Правец

Коментари (0)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.