Празник за баба, дядо и внуче в центъра на София с онлайн видео и снимки

Празник за баба, дядо и внуче в центъра на София

Сдружение „Съзнание” и Образователен Център „МеДиа” ви канят на творческия празник за баби, дядовци и техните внуци, който ще се проведе на 12-ти юли (четвъртък) в Парка „Заимов” в София между 10:00 и 18:00 часа.

Официалното откриване на събитието ще се състои в 11:30 часа, когато ще бъде дадено началото на първата по рода си „прегръдка между поколенията”. Чрез този символичен акт, който ще продължи през целия ден, възрастни хора и техните внуци ще изразят любовта и неразривната връзка помежду си.

Кулминация и край на инициативата ще постави кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова в 17:00 часа. Тогава организаторите ще обявят и общия брой на всички възрастни и деца, взели участие в прегръдката по време на мероприятията през деня.

В рамките на целия ден ще се проведат 5 на брой творчески работилници: работа с вълна, плетене, народно творчество (песни, танци), арт терапия, сладки приказки.  В дейностите ще вземат участие възрастни хора от „Федерацията на туристите ветерани”, Асоциацията на родителите на децата с увреден слух и деца от „МеДиа” със своите баба и дядо, доброволци от „Българския Червен Кръст” и други.

Проектът е създаден под вдъхновяващото име „Цветовете на сърцето – баба, дядо и детето” и е подкрепен от Столична Програма Култура.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 юли 2012 г.