Правят вечер на еврейската музика в Sofia Live Club

Sofia Live Club представя: “N & T” NOTES AND TRADITION…

със специалното участие на Лика Ешкенази, Етиен Леви и Деси Тенекеджиева

15.05.2010 – 20.30 часа

Notes and Tradition” е един специален концерт, една специална вечер, за да се потопиш в богатството на еврейските музикални традиции. Концертът е част от посещението на Синагогалния хор от Цюрих в България със специалното участие на Лика Ешкенази, Етиен Леви и Деси Тенекеджиева.
Началото на певческата си дейност, Лика започва след завършване на Музикалната академия в София и е свързано с най-утвърдените по онова време музиканти. Години наред участва в най-престижните вариететни програми в България и чужбина. Лика е изнасяла концерти в Унгария, Италия, Сърбия, Гърция, Израел и България. Лауреат е на фестивали в България и чужбина.
През последните няколко години Лика Ешкенази се посвещава на еврейската песен и я популяризира сред еврейска и не-еврейска публика. Така печели широка аудитория, което се дължи и на съвременно звучене на аранжиментите като запазва автентичните мелодии и текстове.
През 80-те Етиен става солист на вокална група “ Трик “. Групата бързо става популярна с новаторските времето си стил, музика и хореография и издава плоча „Трик – I”. По-късно, той замива за Израел, където печели няколко конкурса за получаване на роли в известния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър – „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“. След завръщането си от Израел, Етиен възстановява група „Трик”, с която участва в многобройни международни забавни програми, концерти, телевизионни снимки, радиопредавания и интервюта, шоу – ревю спектакли. Етиен ще изпълни еврейски народни песни като – Хава Нагила, Рей Нимрод, Шма Исраел, както и свои авторски песни, с които е печелил престижни награди.
Деси Тенекеджиева е една от най-известните и талантливи български актриси и певици.
С Николай Иванов(ОМ) са автори и изпълнители на етнопроект, в основата ,на който е българският фолклор. Клиповете към поп хитовете “I wonder”- feat. Maга, “Тъмно” feat. Джон Калека и “Когато всичко свърши” feat. Миро са изключително оригинални и запомнящи се. С тях тя се изкачи до върховете на повечето музикални ,телевизионни и радио-класации.
Деси Тенекеджиева заедно с Боби Вълчев- пиано и Калин Вельов- перкуси ще представят CHILLOUT PROJECT- микс от поп, хаус, чилаут, лаундж, джаз, рок – едновременно акустичен, но и със силно изразен електронен саунд.

Билети: 25 лева на предварителна продажба и на място

Коментари (0)

Публикувано в на 13 май 2010 г.