Правят бурлеска спектакъл в София – инфо и смели снимки!

SOFIA BURLESQUE REVUEедно квалитетно ретро събитие за пръв път в България

23 октомври 2010 (събота), Soul in da Hole Jazzbar

На 23 октомври в София ще се случи нещо необикновено. Една от най-големите и атрактивни френски бурлеска трупи, а именно Neo Retro на Lady Flo, идва в България по покана на The Smugglers Collective за първия по рода си SOFIA BURLESQUE REVUE, един неповторим спектакъл, който няма да искате да пропуснете!  Събитието с ретро привкус ще се проведе в Soul in da Hole Jazzbar.

В  SOFIA BURLESQUE REVUE ще се включат танцьорки от цяла Европа, а именно:

Lady Flo (Paris) – Певица и художествен ръководител на Neo Retro, както и най-известната водеща на бурлеска спектакли в Европа.

Lady Flo – Funnel Of Love

Lalla Morte (London) – С мистериозното си и екзотично излъчване Lalla Morte съчетава в спектаклите си азиатска грация и ретро сексапил

Mademoiselle Ô (Paris) – Спектаклите на Mademoiselle Ô са хумористични и провокативни, но винаги пълни с изненади.

Lada Redstar (Berlin) – Студена и същевременно изпепеляваща Pin-Up танцьорка, чиито коронен номер “Balkan Tease”, който ще видим и в София, я прави звезда в европейската бурлеска сцена

Бурлеска спектакълът е нещо, което задължително трябва да се види на живо. Той е едно от малкото неща, които успяват все още да спрат дъха на зрителя, като се има предвид, че живеем във времена, в които сме видели почти всичко.

Преобръщайки обществените норми буквално „с главата надолу”, бурлеската съчетава кабаре, танц, музика, ефектни костюми и еротика в един стилен, закачлив и изтънчен спектакъл с над 150 годишна история. Преди няколко години бурлеска изкуството отново става център на вниманието, благодарение на Dita Von Teese. Дойде време да видим пленителния бурлеска спектакъл и в България.

За музикалното оформление на вечерта ще се погрижат:

Mihail Yossifov Sextet (swing, dixieland и jazz стандарти с едни от най-добрите музиканти в България)

Секстетът е създаден от Мишо Йосифов в края на 2009 година. Изпълнява джаз стандарти, както и авторски композиции на Мишо (Градска динамика, Дъждовна седмица, 60`s Brass).

Михаил Йосифов (тромпет) е един от най-успешните български джаз музиканти, който вече 23 години не се разделя с тромпета си. Мишо е  композитор и аранжор, участва в създаването на много поп и рок проекти, пише музика за филми (Инспектор Zero, План за отмъщение) и театрални постановки (като музиката за последния спектакъл на Камен Донев „Характери”). Един от създателите е на Брас Асоциацията, заедно с Велислав Стоянов (тромбон).

Мишо е участвал в джаз, поп и етно фестивали из цяла Европа. През 2009 получава наградата Кристална Лира за Джаз Музикант на годината на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Скоро след това е удостоен и с наградата Златно Перо на Джаз ФМ и Класик ФМ за специален принос към българската култура.

Останалите музиканти в Михаил Йосифов Секстет са имена от българската поп и джаз сцена като Атанас Хаджиев (тенор сакс), Димитър Димитров (ударни), Димитър Шанов (бас) и Милен Кукошаров (пиано).

The Smugglers Collective

Кралете на винтидж музиката The Smugglers Collective   вече 4 години специализират в правенето на суинг партита по света и у нас, като в сетовете си предлагат най-доброто от Swing, Rock’n’Roll и Rhythm&Blues музиката от 40те години до днес. През изминалите две години се превръщат в неизменна част от нощния живот на София, подгряват на световноизвестния оркестър на  Duke Ellington и гостуват на множество фестивали, сред които и Spirit Of Burgas.

Билетите влизат в продажба от 5 октомври (вторник) в мрежата на Ticketstream, офисите на M-Tel, вериги магазини Техномаркет, Multirama, Office 1 Superstore, както и на ticketstream.bg

Цените на билетите ще са между  15 и 40 лв:

15 лв – правостоящи

20 лв – седящи

30 лв – седящи до сцената

40 лв – VIP зона (пред сцената)

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2010 г.