Позиция на дете (2014) – румънски хит по БНТ + видео

Избрани филми по БНТ

ЧЕТВЪРТЪК –  18.06.2015

 

21.00 – НАГЛАСА НА УМА /САЩ, 2009 г/

 FRAME OF MIND

                        Сценарист: Чарлс Кипс, Карл Т.Еванс. Режисьор: Карл Т.Еванс. Оператор: Клаудия Рашке-Робинсън. Музика: Майкъл Треманте. В ролите: Карл Т.Еванс, Ариджа Барейкис, Крис Нот, Винсент Куратола

Гледай видео анонс онлайн

Филмът е изграден върху една от многото конспиративни теории за убийството на Кенеди. Дейвид е полицейски инспектор в малко градче. От един антикварен магазин той купува на съпругата си старинна кутия за бижута, която се оказва, че има двойно дъно. От тайника изпада парче от филм заснет на тревистия хълм, в деня на убийството на Кенеди. Там стои мъж с пушка под шлифера. Кой е този мъж и дали той е истинският убиец? Дейвид тръгва по тази следа, което едва не коства живота му.

субтитри

 

ПЕТЪК – 19.06.2015

 

22.00 – ПОЗИЦИЯ НА ДЕТЕ /Румъния, 2013 г/

CHILD’S POSE

Сценарист: Разван Радулеску, Калин Петер Нетцлер. Режисьор: Калин Петер Нетцлер.

Оператор: Андрей Бутика. В ролите: Луминица Георгиу, Богдан Димитраче, Наташа Рааб, Илинка Гойя

Гледай видео анонс онлайн

При катастрофа загива 10-годишно момче. Барбу, шофьорът на колата, прегазила детето е в шок. Свикнал да разчита на майка си при всеки по-сериозен проблем, той е раздвоен в опитите си сам да се справи със ситуацията или просто да я загърби, като натовари околните. Чувството за вина обхваща всички герои на филма и всеки от тях преживява своеобразен катарзис, когато го открива у себе си.

субтитри

 

СЪБОТА – 20.06.2015

 

21.45 – ГЕНЕРАЛЪТ НА БАНДИТИТЕ /Италия, 2012 г/ – 2 части – I ч.

                        IL GENERALE DEI BRIGANTI

Сценарист: Джована Кох и Паоло Поети. Режисьор: Паоло Поети. Оператор: Фабио Олми. Музика: Вито Абонато, марио Рамуни, Андреа Ридолфи. В ролите: Даниеле Лиоти, Рафаела Реа, Данило Бруджа, Фабио Трояно, Максимилиано Дау, Марко Леонарди, Масимо Бонети и др.

Гледай видео анонс онлайн

1 еп: Италия, 1864 г. Гарибалди се бори за обединението на страната и привлича под знамената си всички съюзници, дори бандити. Разказът започва доста години по-рано, когато граф Гуарино рита майката на Кармине и тя пометва. Семейството на Кармине трудно преглъща обидата, но тъй като са бедни, за тях няма правда. Кармине се учи да чете и пише и вече възмъжал е влюбен в Нинета. Но го мобилизират във войските на краля и той е принуден да замине. Пише писма на любимата си, но писарят не й ги чете, а лъже, че Кармине я напуска и Нене се омъжва за писарят. Кармине е потресен. Сестра му Розина е обезобразена от сина на графа и Кармине го убива на дуел. Вече един е изходът за него – да стане бандит. Нене узнава по-късно каква е истината и отива при него. Междувременно бандитите се присъединяват към Гарибалди, който им обещава амнистия…

дублаж

 

НЕДЕЛЯ – 21.06.2015

 

21.30 – ГЕНЕРАЛЪТ НА БАНДИТИТЕ /Италия, 2012 г/ – 2 части – IІ ч.

2 еп: С помощта на бандитите Гарибалди обединява южна Италия. Страната вече има нов крал. Граф Гуарино е в съдружие с един швейцарец. Даро, който иска да придобие земя за тъкачниците си. Дъщерята на графа, която е влюбена в мариано, който е гарибалдист, отива при кармине и Нене, която, разбрала за лъжата, се присъединява към бандитите. Графът отвлича бащата на Кармине, принуждава го да отстъпи земята си и го заменя за дъщеря си. Новото правителство е установено и графът кани новите властници на прием по случай годежа на дъщеря си. Мариано и бандитите отиват и вземат Джузепина, която се омъжва за Мариано. Войната свършва и Кармине отива при началника на полицията с документа от Гарибалди, даващ му амнистия. Но граф Гуарино е командващ и арестува Кармине, който го убива. . Кармзине отново се превръща в беглец. Нинко Нанко и другите бандити са заловени и разстреляни. Ненела ражда момиченце и се приютява в манастира при Розина, сестрата на Кармине. Мариано е депутат и получава помилване за ненела. Кармине е заловен и осъден на смърт, но мариано успява да замени присъдата с доживотен затвор. Мариано подава оставката си като депутат и се връща към медицината.

дублаж

Коментари (0)

Публикувано в на 17 юни 2015 г.