Потребители се пробуждат: National Geographic е по-добро от Discovery! с онлайн видео и снимки

Потребители се пробуждат: National Geographic е по-добро от Discovery!

След като назря скандал между телеком оператора „Близу“ и представителите на Discovery Channel в България, абонатите започват да се съвземат от първоначалния шок. Припомняме, че в началото на юли 2012 г. в мрежата на „Близу“ бяха спрени всички канали с марката Discovery, включително и Animal Planet.

В първите дни потребителите на кабелния оператор го оплюха и заплашиха, че ще се преместят при конкуренцията. Малко след това започнаха да се замислят – на първо място, заради ходовете на Discovery Channel. Вместо да запазят мълчание, докато търговският спор се разреши, от компанията започнаха да вкарват пиар стратегии в комуникацията с феновете на Discovery Channel. Така бе открит сайтът discoverybg.com, в който доста живописно, с картинки, се подклажда недоволство към Близу, писане по интернет форуми и Фейсбук страници, абониране за други оператори.

Но ето какво пише един потребител във форума на Близу – оценка, която, ако се замислим, не е лишена от основания:

„Може и да ме оплюете, обаче ако трябва с ръка на сърцето да признаем – Discovery Channel плавно и сигурно претърпя голяма метаморфоза. Първоначално, с навлизането си в България, залагаха на високобюджетни продукции, заснети в различни краища на света. Малко по малко се превърна в канал тип „Fine Living“ или „Zone Reality“ – някакви магазинни предавания, с нисък бюджет, заснети по разни студия или по улиците на града, по музеи. Наложи се шоу елементът за сметка на документалистиката, просто защото е по-евтин. Сериозно отстъпиха пред National Geographic, но от друга страна цената се е запазила… Същото се отнася за Animal Planet. Поне това е личното ми мнение.

Мислете и за друго – каквото и да прави Близу, те се отказват от SD каналите! Забелязвате ли, че не смеят да спрат да плащат за Viasat History & Explorer HD, както и за Discovery Showcase HD. След време, и то не след дълго, телевизията във формат SD ще залезе напълно. И ако бягате при други оператори си мислете дали те предлагат новия тип канали, които си остават в мрежата и се гледат все повече, или не.“

Интересното е, че потребителите на Близу се съгласяват с гореизложените съждения, ако следим интернет форума. Достатъчно говори и фактът, че от „Дискавъри“ вкараха пиар похвати в битката си, вероятно несигурни в това, което трябва да е най-силното им оръжие – качеството на предлаганите програми.

Към този момент, очевидно разполагащите с по-добър пиар арсенал Discovery Channel имат последната дума и са заплашили Близу, че ще ги съдят заради нарушение на договора. Но дали в края на краищата абонатите на Близу няма да спрат да „мрънкат“ за спрените канали, а може би и ще получат нещо по-добро вместо тях?

Доста интересен се очертава изходът от тази битка, защото победителят към момента със сигурност е неизвестен.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 юли 2012 г.