Потентните мъже – с „потентен“ портфейл? Списание AMICA с онлайн видео и снимки

Потентните мъже – с „потентен“ портфейл? Списание AMICA

AMICA за парите

За какво трябва да внимаваме в отношенията си с банките? В какво има смисъл да инвестираме? Какъв е рискът някой друг да плаща сметките ни? И нещо наистина важно – ако мъжът е щедър в секса, ще продължи ли да дава всичко от себе си, когато си обуе панталона?

През ноември AMICA се занимава с въпроса за парите и това как да подобрим отношенията си с тях.

„Трябва да си го признаем – обикновено започваме да се грижим за парите си едва когато видим голямата червена нула в сметката си. Някои вярват, че начина, по който се отнасяме към личните си финанси, показва как оценяваме себе си. Ако е така, аз лично, опасявам се, трябва да си пиша оценка с минус отпред”, споделя Богдана Златева, главният редактор на AMICA. – “Ето защо реших да отворя въпроса за парите точно сега – защото и аз, и вие сме на крачка от месеца на голямото пазаруване, след който ще посрещнем януари с пълни сърца и празни джобове.”

„През последните няколко седмици разговарях с различни жени за техния опит с парите. Повечето ми признаха, че никой не ги е учил как да харчат и спестяват, как да правят бюджет и колко скъпа чанта могат да си купят, без да потопят семейния кораб. Учили са правилата в движение и по пътя са изгълтали доста вода”, разказва Богдана. –

„Когато ги попитах нямат ли си съветник по финансовите въпроси, повечето от тях вдигнаха рамене. Само една разведена майка с две деца разчиташе на силен гръб – сина на домашната й помощница, опитен счетоводител (по нейните думи). Дори и тя обаче ми изпрати списък с поне десет въпроса за парите, на които търсеше отговор. Накрая събрах всички списъци, взех телефона и се обадих на Филип.”

„Повечето финансисти, които познавам, са наясно с икономическата политика на Маргарет Тачър, но никога не са чували железните финансови аргументи на Беки Б. Филип Генов е изключение. Сигурно защото изпълнителният директор на Уникредит Факторинг е стоял зад бюрото си точно толкова, колкото и на масите в живота. И когато става дума за пари, знае отлично разликата между мъжете и жените: „Жените са по-близо до идеята, че животът в крайна сметка е, за да се живее.”

Коментари (0)

Публикувано в на 15 ноември 2010 г.