Потълни тест „Черна котка“ – задава се супер месец по Animal Planet! с онлайн видео и снимки

Потълни тест „Черна котка“ – задава се супер месец по Animal Planet!

Animal Planet представя: Зоната на домашните любимци
През юли – гледайте най-добрите предавания за вашите любимци в делничните дни от 16:20 часа

Понеделник: Кучета 101

Вторник: Котки 101 (от 6 юли само по Animal Planet!)

„Котки 101“ е визуална енциклопедия на породи котки, разкриваща разнообразни интересни факти около тези космати създания. Ще научите всичко, което желаете, за котките, включително тяхната история, темперамент, удивителни постижения и начините за създаване на емоционална привързаност. Ще разберете и защо тези домашни любимци за предпочитани пред кучетата в Америка.

Сряда: Котките от Клоу Хил

Четвъртък: Всичко за породата

Петък: Кучешка прическа

Тест ЧЕРНАТА КОТКА

Още от древността черните котки се свързват с митове и мистерии. В зависимост от страната и културата, символизмът и суеверията, които са свързани с котките са и позитивни и негативни. В действителност обаче цветът на котката няма общо с добър или лош късмет….нали? Тествайте вашето I.Q за черни котки и преценете сами в какво вярвате!

1. Кой народ идолизира черните котки в древни времена?
а) гърци б) римляни в) египтяни г) китайци

Вярвало се е, че египетската богиня Баст от 22-ра династия е приемала формата на черна котка. Много египтяни от древността в нейна чест си взимали черна котка с надеждата, че богинята ще стане част от духа на тяхното животно и ще донесе на дома им богатство и просперитет.

2. По време на XV век черните котки са имали лоша репутация, защото са били свързвани с?
а) жреци б) вещици в) прокълнати плевни г) художници

Ловът на вещици и сходни същества достига точка на масова истерия през XV век, като фокусът не е само върху потенциални вещици, но и върху техните близки – в това число и животни, със свръх естествен дух и сили, които могат да се използват за произнасяне на заклинания. Най-често вещиците се свързвали с черните котки и обикновено черните котки имали участ и съдба, подобна на тази на собствениците им.

3. Кой член на британската монархия притежавал черна котка, която смятал, че му носи добър късмет и настоявал да бъде орханявана 24 часа в денонощието?

Може би крал Чарлс е бил прав е това отношение, защото, неговият късмет, като че ли се изпарил със смъртта на котката му. На следващия ден войските на Оливър Кромуел пристигнали и арестували Чарлс; скоро след това той получил смъртно наказание и бил обезглавен.

Коментари (1)

Публикувано в на 3 юли 2010 г.