Постоянно виждаш голи тела по tvart? Повярвай, не бълнуваш!

Започват тематични месеци по tvart

През октомври:  голото тялo или „Есенна соната” на голото тяло в изкуството

От тази есен първата българска телевизия за изкуство и туризъм tvart (която се излъчва и в интернет на адрес www.tvart.info ) представя  програмата си в тематични месеци – голото тяло, златото, морето…

Октомври е месецът, посветен на вечното вдъхновение в изкуството – голото тяло: картини, фотографии, скулптури, плакати, колажи, инсталации и арт видео.

Освен творбите на световно известни творци, изложени в най-големите европейски галерии, tvart ще ни запознае и с работата на български художници и фотографи.

Телевизията на Стилиян Иванов ще даде още една привилегия на своите зрители – възможност да надникнат в най-съкровеното място за всеки творец  – ателието му.  Ще станем съпричастни на създаването на творбите.

Медията, която ни среща с изкуството, ще представи един от водещите фотографи в България – Стефан Стоянович, чрез снимки от неговото детство, къщата в която живее, работното му място… Той има зад гърба си над 3000 заснети арт сесии както на модели, така и на известни български личности. Виждате негови снимки по-горе!

Операторът Мирослав Евдосиев и екипи на tvart приключват снимки в Гърция. Особен акцент в работата им са манастирите в Метеора.

Предстоящата дестинация на телевизионния екип е Варна. В морския град те ще реализират поредица от репортажи за филмовия фестивал „Златна роза 2010”, който ще се проведе  от 2 – ри до 9 – ти октомври и чийто медиен партньор са.

tvart е медиен партньор и на още един арт-фестивал – „Международен фестивал на стъклото, София 2010”. Инициативата е първата по рода си и се опитва да възроди малко познатия жанр у нас – работата с художествено стъкло.

През целия месец в програмата на tvart ще присъстват актуални репортажи от деня, свързани с културния живот. Всяка неделя очаквайте обзор на най-големите културни събития от седмицата.

Любителите на изкуството могат ежедневно да се информират за най-големите световни форуми на изкуството чрез новата рубрика „Арт сафари“.

tvart може да гледате в цяла България, чрез мрежата на кабелните оператори, както и онлайн в на адрес www.tvart.info.

Коментари (1)

Публикувано в на 3 октомври 2010 г.