„Портокал с часовников механизъм“ и още класики по bTV Cinema с онлайн видео и снимки

„Портокал с часовников механизъм“ и още класики по bTV Cinema

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за 23-29 юли 2012 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 23 юли
23:00 ЧАСА
Сиянието
Оригинално заглавие: The Shining (САЩ, Великобритания, 1980 г.)
Жанр: Драма, Ужас, Мистерия
Режисьор: Стенли Кубрик
В ролите: Джак Никълсън, Шели Дювал, Дани Лойд, Бари Нелсън (I), Филип Стоун и др.

Гледай видео анонс онлайн

Джак Торънс (Джак Никълсън) се съгласява да наглежда огромен луксозен хотел в планините на Колорадо, надявайки се през месеците на самота и тишина да успее да завърши своята книга. Легенда разказва, че хотелът е построен върху старо индианско гробище и местните жители- индианците не са искали да напуснат земите си за изграждането му. Мястото е затворено за туристи през зимния сезон. Торънс и неговото семейство ще бъдат единствените посетители на хотела до началото на пролетта. Блокирани от снежните бури те ще разчитат единствено на един снегорин и радиостанция за връзка с останалия свят. Малкият Дани, синът на Джак Торънс, притежава ясновидски способности, които му позволяват да вижда събития от миналото и бъдещето…. Скоро той открива, че хотелът е населен с призраци, които бавно побъркват баща му.

ВТОРНИК, 24 юли
23:00
Пълно бойно снаряжение
Оригинално заглавие: Full Metal Jacket (САЩ, Великобритания, 1987 г.)
Жанр: Драма, Военен
Режисьор: Стенли Кубрик
В ролите: Матю Модин, Адам Болдуин, Винсънт Д’Онофрио, Р. Лий Ърми, Дориан Харууд, Кевин Мейджър Хауърд, Арлис Хауърд и др.

Гледай видео анонс онлайн

Превъзходен актьорски състав се впуска в действие в поразителната сага на Стенли Кубрик за войната във Виетнам и нечовешката подготовка, превръщаща хората в добре обучени убийци. “Шегаджията” (Матю Модин), “Животинската майка” (Адам Болдуин), Гоумър (Винсънт Д’Онофрио), “Осемте топки” (Дориан Хеъруд), “Каубоя” (Арлис Хауърд) и останалите – всички затъват в ада на лагера за новобранци, тероризирани от железния инструктор (Р. Лий Ърми), за когото бъдещите безмилостни убийци са търтеи, червеи или нещо още по-низше.

Действието е свирепо, историята е безмилостна, диалогът е пропит от язвителен хумор. „Пълно бойно снаряжение”, от неволите на военното обучение до кошмара на битката в Хю Сити, е истински кинематографичен хит.

СРЯДА, 25 юли
23:00 ЧАСА
Портокал с часовников механизъм
Оригинално заглавие: A Clockwork Orange (Великобритания, 1971 г.)
Жанр: Криминален, Драма, Фантастика
Режисьор: Стенли Кубрик
В ролите: Пол Фарел, Джон Клийв, Уорън Кларк, Майкъл Байтс, Малкълм Макдоуел

Гледай видео анонс онлайн

Супер насилието се завръща – толкова супер блестящо, както във всеки филм, режисиран от Кубрик. Демоничният главатар на банда Алекс – във великолепното изпълнение на Малкълм Макдауъл – се забавлява с отвличания, кражби и убийства, но той е и момче, което харесва деветата симфония на Бетовен. По стечение на обстоятелствата Алекс е включен в експеримент за промиване на мозъци, чиято цел е да премахне насилието от улиците и да го впрегне в служба на правителството.

С незабравими образи, поразителна музика и новаторски език, хипнотизиращият филм на Кубрик се превръща в динамичен научно-фантастичен трилър за борбата на свободната воля срещу контрола на държавата. Предизвикал противоречиви оценки още при първото излъчване, „Порткал с часовников механизъм” е удостоен с 4 номинации за Оскар, включително и за най-добър филм.

С невероятната си сила да вълнува и смущава зрителите, с изключителните си послания, днес този филм е по-актуален от всякога.

НЕДЕЛЯ, 29 юли
00:00 ЧАСА
Отмъщение
Оригинално заглавие: Revenge (САЩ, 1990 г.)
Жанр: Екшън, Трилър, Драма
Режисьор: Тони Скот
В ролите: Кевин Костнър, Антъни Куин, Маделин Стоу, Мигел Ферер, Томъс Милиън, Джеймс Гемън, Джес Корти

Гледай видео анонс онлайн

Страст, която не може да бъде потушена. Предателство, което не може да се прости.

Майкъл „Джей” Кочран току що е напуснал армията след 12 години служба. Той не е много сигурен какво ще прави, но определено иска почивка. Решава да посети Тибурон Мендез, властен, но сенчест мексикански бизнесмен, с когото са ловували в Аляска. Когато пристига в имението на Мендез в Мексико, той е силно впечатлен от красотата и младостта на неговата съпруга Мириа. Привличането им е неоспоримо, но Кочран е наясно, че Мендез е силен, отмъстителен и властен мъж, който не толерира измяната.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 юли 2012 г.