Попай Моряка и „Изгубени в България“ американци варят ракия с онлайн видео и снимки

Попай Моряка и „Изгубени в България“ американци варят ракия

Американци се учат варят ракия

В следващия епизод на “Изгубени в България” на 19 октомври Анна О’Нийл и Кори Олсън изживяват невероятно морско приключение в най-източната точка на България – нос Шабла.

След купона в циганската махала, Кори и Анна късно през нощта пристигат уморени в рибарското селище край Шабла. Това обаче не е причина техният домакин бай Пешо (който според американците адски много прилича на Попай Моряка), да ги остави да си поспят. И те посрещат изгрева в морето край нос Калиакра… с неподходящо за риболов облекло. Талянът предизвиква противоречиви чувства и у двамата – Кори, който по принцип приема рибите за странни същества и не иска да е близо до тях, накрая е покрит целия в люспите им, а Анна, която не се смята за “морски”, а за “плажен” човек, не разбира защо там не работят и жени.

Двамата не могат и да мечтаят за по-добър учител от бай Пешо, който да ги посвети в тайнството, наречено “варене на ракия”. Джибри, казан, “печене на ракия”, първак, 70-градусов алкохол… Анна установява, че докато вариш ракията, можеш да се напиеш само от въздуха. Но и двамата са категорични, че най-хубавата е домашната ракия.

След като приключват с най-полезната според стария морски вълк бай Пешо работа – варенето на ракия – Кори и Ана излизат с него и старата му дървена лодка за риба. А това си е цяло приключение! Двама американци и един чешит в дървена лодка далеч от брега, хубаво време, спокойно море, делфини, разкази за пиратски приключения и уроци по риболов на чепаре. И изведнъж… Балканският чар на бай Пешо засяга Анна и двамата се скарват. Ядосана, че не е хванала нищо, тя прави коментар, че мъжете само обичат да командват, а бай Пешо не й остава длъжен…

За да свалят напрежението американците отиват до Шабленската тузла, известна с лечебната си кал. Там Анна се вижда за пръв път черна, а Кори решава да стане двойник на… бай Пешо.

Вечерта домакинът им ги изненадва с гала-вечеря на плажа – миди на тенекия. За Кори, който е подозрителен към всички морски обитатели, това е първа среща с мидите. Пясъкът, който е навсякъде, липсата на чинии, яденето на горещите миди с ръце, старата тенекия го карат да се чувства толкова неестествено, че задава въпроса: “Защо не опитате да ги опечете в кухнята!?”

Анна О’Нийл и Кори Олсън са родени в Америка и изгубени в България. Гледайте техните невероятни приключения в нашата невероятна страна всяка сряда от 21 часа само по Нова телевизия.

Видео анонс към епизода

Гледай видео запис онлайн – Епизод 4 – Сезон 1

Коментари (0)

Публикувано в на 19 октомври 2011 г.