Полуфинал Евровизия с Кристиан Костов

Кристиан Костов излиза на сцената на Евровизия

Драгомир Драганов е водещ на коментарните студиа, посветени на песенния конкурс

Кристиан Костов ще представи България по време на втория полуфинал на Евровизия 2017 в четвъртък вечер (11 май). Той ще излезе на сцената на песенния конкурс под номер 15, където ще изпълни „Beautiful Mess“ в оспорвана конкуренция. Най-гледаното музикално събитие в Европа започва в 22:00 часа и ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD.

За българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата от 20 страни (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия). Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) от България може да се гласува за другите изпълнители, но тези българи, които се намират в една от изброените държави, имат шанса да подкрепят Кристиан Костов. Сънародниците ни трябва да гледат местната телевизия, която излъчва конкурса и да следват посочените инструкции и телефонните номера, които се появяват на екрана. Вотът на зрителите започва веднага след края на последната конкурсна песен.

В две поредни вечери, след края на втория полуфинал (00:30 часа) и финала (01:30 часа) БНТ1 ще излъчи коментарните студиа „Евровизия“. Водещ на специалното предаване е Драгомир Драганов, който ще покани известни личности, които от години следят развитието на песенния конкурс. В четвъртък негов гост ще бъде един от любимите български изпълнители на Кристиан Костов – Любо Киров, а с преки включвания от Киев, зрителите ще видят първите емоции на нашия представител след неговото представяне. В събота Драгомир Драганов ще обсъди големия финал с музикалните журналисти Елена Розберг и Георги Кушвалиев, които за 12-та поредна година коментират на живо най-гледаното музикално събитие в Европа.

Специално предаване е предвидено и на 14 май (неделя) от 13:00 часа, когато Кристиан Костов и българската делегация ще се завърнат от Украйна. Към Драгомир Драганов ще се присъедини още един водещ – Боряна Граматикова. Тя е познато лице от предаването на БНТ1 „Отблизо с Мира“, а тази година ще има удоволствието да обяви гласуването от България по време на 62-то издание на Евровизия.

„Изненадите, които съм подготвил за Кристиан са толкова големи, че едва ли ще повярва, когато ги види. Но, за да са истински изненади, не бих казал нищо повече. Само ще допълня, че съм любопитен да видя неговата реакция. Най-хубавото е, че всичко това ще се случи на живо, пред погледа на зрителите. Заедно ще споделим този вълнуващ момент“ – разказа Драгомир Драганов.

Тази вечер в Киев предстои да се проведе генералната репетиция за втория полуфинал на Евровизия 2017. Тя е важна за Кристиан Костов, тъй като неговото изпълнение ще бъде оценявано от професионалните журита.

Гледайте втория полуфинал на Евровизия 2017 на 11 май (четвъртък) и големия финал на 13 май (събота) от 22:00 часа на живо по БНТ1 и БНТ HD!

Виж БНТ 1

Виж БНТ HD

Коментари (0)

Публикувано в на 10 май 2017 г.