Полицаи в Павликени крадат гориво – Господари на ефира

„Господари на ефира“ разкриха схема за злоупотреба с гориво от полицаи

След продължило близо 10 месеца разследване, „Господари на ефира“ разкри схема за злоупотреба с гориво, закупено с държавни средства от голям брой полицейски служители в град Павликени.

Арестите започнаха в понеделник сутринта около 8,30 часа, когато в сградата на районното управление нахлули служители от „Вътрешна сигурност“ на МВР и цялото ръководство на Областната дирекция на силовото ведомство във Велико Търново.

До момента са задържани четирима служители, сред които са командирът на отделението Георги Едрев, огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол – Румен Стойчев.

В резултат на тези разкрития, в момента в града се провежда мащабна полицейска акция и обиски по домовете на задържаните. Въпросните лица са били изобличени след като екип на „Господари на ефира“ дълго време работи по сигнал, че служителите наливали на бензиностанция част от горивото в резервоарите на патрулките, а останалите литри в пластмасови туби от минерална вода. Тепърва ще се установява дали краденото гориво е било използвано за личните автомобили на полицейските служители или е продаване на други лица.

Не пропускайте да научите повече подробности в първия от серията репортажи по случая в „Господари на ефира“, който ще се излъчи тази вечер от 23 часа по NOVA.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 27 ноември 2017 г.