Подозираме, че обичаш „Нова“: виж избрани филми и програмата!

Филмови акценти от програмата на Нова телевизия (8 и 9 май 2010, събота и неделя)

08 май, събота, 20.00 часа
Преводачката (Тhe Interpreter)
2005 / Великобритания, САЩ, Франция
Режисьор: Сидни Полак
В ролите: Никол Кидман, Шон Пен, Катрин Kийнър, Джаспър Кристенсен, Иван Атал, Джордж Харис, Майкъл Райт, Ърл Камерън и др.
Жанр: Екшън трилър

„Преводачката“ e истински международен трилър, чието действие се развива почти изцяло в Ню Йорк – в и около сградите на ООН. Завръщането на режисьора Сидни Полак към напрегнатия жанр има завладяващ резултат.

Историята, измислена от двама сценаристи и разкрасена от още трима, е абсолютно адекватна на времето, въпреки че пренася конфликтите на далечен африкански район на прага на САЩ. Преводачката Силвия Брум работи за ООН и случайно чува смъртна заплаха към президента на африканската страна, в която е израсла. Правителственият агент Тобин Келър е назначен да разбере дали Силвия е измамница.

Изтънченият професионализъм на Полак е истинско удоволствие и операторът Дариуш Хонджи отново предлага невероятна визия. Никой филм не е бил сниман в ООН досега, дори „Север-северозапад“ на великия Алфред Хичкок (Полак се е срещнал лично с Кофи Анан, за да осигури разрешението) и „Преводачката“ се възползва от необикновената възможност да покаже великолепната сграда и най-известните зали в нея.

08 май, събота, 23.40 часа
Свърталище на духове (The Haunting)
1998 / САЩ
Режисьор: Жан Дюбон
В ролите: Лиъм Нийсън, Катрин Зита-Джоунс, Оуен Уилсън, Лили Тейлър, Брус Дърн, Тод Фийлд и др.
Жанр: Ужаси

Преди 130 години текстилният магнат Хю Крейн построява внушително имение за съпругата и бъдещите си деца. Вместо това трагедиите и смъртта обезлюдяват къщата… или поне така изглежда. Век по-късно д-р Дейвид Мароу (Лиам Нийсън), заинтригуван от миналото на имението, привлича трима души в нещо, което представя за изследване проблемите на съня. Тео (Катрин Зита-Джоунс) е отракана жена, чието перчене е само фасада, Люк (Оуен Уилсън) е циникът на групата, който първи започва да подозира, че изследването на д-р Мароу няма нищо общо със съня, а Нел (Лили Тейлър) е най-чувствителната в групата. Още с пристигането им Нел мистериозно е привлечена от къщата… и привличането се оказва взаимно…

09 май, неделя, 11.40 часа
МХП: Маймунски Х-тремни постижения (MXP: Most Extreme Primate)
2003 / САЩ
Режисьор: Робърт Винс
В ролите: Роби Бенсън, Девин Дъглас Друвитц, Тревър Райт, Ян Баг, Робърт Тинклър, Гуинит Уолш и др.
Жанр: Комедия

След вълнуваща година, прекарана в игра на хокей със „Сиатъл Симианс“ и обучение да кара скейтборд, Джак шимпанзето овладява и сноуборда. Новите му умения се оказват доста полезни, когато се съюзява с двама братя, оставени сами вкъщи, срещу двама много лоши престъпници.

Филмът съчетава екшъна на сноуборда и екстремния спорт с криминалната комедия.

09 май, неделя, 13.30 часа
Завист (Envy)
2004 / САЩ, Австралия
Режисьор: Бари Левинсън
В ролите: Бен Стилър, Джак Блек, Кристофър Уокън, Рейчъл Уайз, Ариел Гейд, Ейми Поулър,Сам Лърнър и др.
Жанр: Kомедия

Тим и Ник са най-добри приятели, съседи и колеги, чиято равнопоставеност неочаквано бива нарушена, когато една от налудничавите идеи на Ник за бързо забогатяване наистина се осъществява. Това е изакорителят – спрей, унищожаващ без следа кучешките изпражнения. Тим, който се е подигравал на идеята и е изпуснал възможността да се включи в бизнеса, наблюдава как Ник забогатява и завистта го завладява неконтролируемо, което ще доведе до непредвидими последствия.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 май 2010 г.