Победителите в „Бургас и морето“ 2011 – инфо, аудио, видео

„В някой друг живот“ спечели „Бургас и морето“

Мария Игнатова предложи брак на Рачков

Песента „В някой друг живот“, изпълнена от Галя Ичеренска, която е и автор на музиката, спечели първа награда на журито в 29-тото издание на конкурса „Бургас и морето“, пише „БургасНюз“. Текстът на песента е на Пейо Пантелеев, а аранжиментът – на Георги Ралев. Въпреки проливния дъжд, който валя близо два часа, концертът се състоя в Летния театър на морския град.

Публиката избра за свой фаворит песента „Ваш да бъда“ на Георги Дюлгеров, който също е автор на музиката. Автор на текста е Живко Колев, а аранжиментът е на Светослав Лобошки.

Втора награда спечели „Преди да свърши любовта“, изпълнена от Димитър Атанасов, а трета – „Завръщане“ на Пламен Ставрев.

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи наградата на публиката, а наградата на журито беше връчена от Георги Христов, председател на 6-членното жури. В журито бяха още Мариана Попова, Йордан Георгиев – Данчо Стълбицата, Руслан Карагьозов, Гергана Турийска, а представител на Община Бургас беше зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.

Тази година наградният фонд за първа награда бе 7000 лева. Втората е 4000, а за трето място – 2000 лв. Спечелилите от 1 до 3 място и екипът, спечелил наградата на публиката, получиха и статуетки. Водещи на шоуто бяха Димитър Рачков и Мария Игнатова.

Мария Игнатова предложи брак на партньора си от екрана и в живота Димитър Рачков по време на фестивала. Рачков се пошегува с ремонтите в Бургас и с палмите, с които сякаш се бил пренесъл в Африка, а Мария Игнатова отговори: „Да се оженим между тях!“. „А, ко речи? Не чувам от микрофона, колеги, чуваме ли се“, уплаши се Рачков. „Да се оженим между тях викам, за кой път да ти го кажа?“, повиши тон Игнатова. Оказа се обаче, че това е само част от сценария.

След концерта публиката първа видя новия светещ герб на община Бургас, който е разработен и е дарен от БАН. По време на фестивала се събираха и пари за лечението на Георги Найденов-Гого.

Всички изпълнения от конкурса можете да прослушате на адрес:
http://burgasimoreto.org/bg/archive/audio/2011

По инфо на агенция КРОСС

Коментари (0)

Публикувано в на 1 август 2011 г.