Placebo си водят цигуларка в София – но кой да бъде съпорт?!

Placebo представят нов албум на 13 септември в София! Ще имат и БГ съпорт в Зимния дворец!

Британската алтернативна рок банда Placebo ще представи на живо последния си, шести студиен  албум „Battle for the Sun” в София.

Организаторите от Loud Concerts разкриха, че в момента се решава коя ще бъде съпорт бандата им у нас. През 2007г това беше група Остава.

На 13 септември в “Зимния дворец” в рамките на „Battle for the Sun Tour” Brian Molko, Stefan Olsdal и Steve Forrest по всяка вероятност ще водят със себе си една очарователна руса дама. Дамата с цигулката се казва Fiona Brice и към момента е равностоен член на Placebo в актуалното им турне. Това е първата й концертна обиколка заедно с групата и второ нейно участие в албум на Placebo, след Meds. Тя също е от Лондон и се запознава с музикантите още в годините, преди да станат световно известни.

Симпатичната цигуларка разказва в свое интервю за чуждата преса, че се запознали в “12-bar club” в  Лондон, когато една вечер Placebo дошли да я чуят на живо. Официална покана да работят заедно получила в момента, в който музикантите решили да включат струнни партии в албума “Meds”. Участва и в „Battle For The Sun“.

През последните месеци Placebo стъпиха и покориха непознати земи в своята “битка” (Battle for the Sun – Битка за Слънцето) съпроводени от цигулката на Fiona. При последните им гигове в Тайланд, Mалайзия, Tайван, Индонезия, Сингапур, Япония и Aвстралия Placebo зарадваха хиляди свои фенове и направиха изключително успешни концерти. На 13 септември и българските почитатели на британското трио ще се включат в  “битката”, водени от любимата си група.

В началото на годината Placebo бяха отличени за “Best Alternative Band” в MTV Europe Music Awards, а за тази година получиха номинация в престижните ECHO Awards в категорията “Best International Rock/Alternative/Heavy Metal band”.  Последният албум на бандата „Battle For The Sun“ от юни 2009г дебютира под №1 в класациите на девет държави и влезе в Top 5  на цели деветнайсет.

Концертът на Placebo на 13 септември в „Зимния дворец” е част от световното турне на Placebo в подкрепа на „Battle for the Sun”. Организаторите от Loud Concerts напомнят, че билети за събитието се продават в мрежата на Ticketstream.bg, Eventim.bg и в Билетен център в НДК. Цената им е 50лв, а в деня на концерта ще бъде 60лв за билет. Първите 100 билета на промоционална цена, които организаторите пуснаха свършиха само за няколко часа в деня, в който бяха пуснати.

Коментари (0)

Публикувано в на 18 май 2010 г.