PIF и DER HUNDS забиват в „Строежа“ – чуй тук и търчи за билети! с онлайн видео и снимки

PIF и DER HUNDS забиват в „Строежа“ – чуй тук и търчи за билети!

PIF и DER HUNDS с общ концерт на 1 юни в Строежа!

Две категорично доказани в алтернативната музика имена ще споделят обща сцена на 1-ви юни в Строежа. ПИФ и DER HUNDS ще свирят за първи път заедно утре – вторник. Концертът стартира от 22.30, а клубът ще отвори от 20:00 с подходящ микс от алтърнатив саунд и конкретно сиатълско звучене. Такава ще бъде насоката на цялата вечер, естествено извън лайв сетовете, по време на които групите ще наблегнат на авторски изпълнения.

ПИФ са сред най-стабилно наложените български банди през последното десетилетие. Първият суперуспешен албум, в който почти всяка песен се превръща в хит, е издаден през 2000-та година. Включва “Колело”, “Невидимо дете”, ”Пътуване”, “Приказка”, “Камбаните”, “Вали” и донася на групата наградата на ММ в категорията “най-добър албум на годината”. Историята продължава с множество изяви на живо, нови два албума през 2001-ва и 2006-та, песни като „Отлъчен“, „Мечта“, „Кой си ти?“, „Лебед“, „Свято“…  Концертите на ПИФ са много богати като звучене и те могат да си позволят да изсвирят всичко!

Der Hunds са представители на по-новата алтернативна сцена. До голяма степен повлияни от сиатълския саунд, те стартират проекта си през 2003-та година, като впечатление правят перфектните им изпълнения на песни на Soundgarden, Audioslave, Temple Of The Dog, Alice In Chains, Mad Season. Групата  почти веднага е забелязана в средите и след предложение да се включи в култовата поредица от трибюти Seattle Night, тя печели признанието на почитателите на жанра, превръща се в най-постоянния участник в събитието – със статут на хедлайнер. През 2008-ма излиза дебютният албум на Der Hunds – “Blue Animals”, в който музикантите приемат предизвикателството да звучат адекватно на фона на сравненията с големите имена по-горе и действително превръщат продукта си в един от най-стойностните за родната алтернативна сцена, според публика и журналисти.

Билети за утрешния концерт се разпространяват в мрежата на Тикетстрийм – вериги магазини Офис 1, На Тъмно, М-тел, Техномаркет, Ориндж, клуб Строежа и останалите каси на компанията, чиито локации могат да бъдат открити в официалния й сайт. Цената им е 7 лв.

Тази вечер – на 31-ви майСтроежа предлага едно ново по тип събитие, в което ще вземат участие изпълнители и музиканти от различни групи. Деси от Phuture Шок, Нуфри от Panican Whyasker, Рут, Васил Вутев от Пиромания и Чаво от Cotton Records, за първи път заедно на една сцена, ще представят диджей сетове и колаборации с изпълнения на живо, като преминат през лаундж, фънк, соул, рок, рокабили, джънгъл, дръм енд бейс. Началото е от 21:00 ч.

ВИДЕО ПОКАНА:

Линкове:

PIF

http://www.myspace.com/pifband

P.I.F. – Обещавам (Promise)

Der Hunds

http://www.myspace.com/derhunds

Der Hunds – Mr.Blister

Коментари (0)

Публикувано в на 31 май 2010 г.