Пиано се катурна на Златен кестен 2009, по чудо няма пострадали с онлайн видео и снимки

Пиано се катурна на Златен кестен 2009, по чудо няма пострадали

Пиано падна до Орлин Горанов на Златен кестен 2009

Бащата на кмета на Каварна с наградата на публиката

Пианото на композитора Нелко Коларов се строполи на сцената по време на рецитала на Орлин Горанов на шлагерния фестивал „Златен кестен 2009” в Петрич.

Инцидентът се случи още на първата песен на гласовития оперно-естраден певец „Да започнем отначало”. Музикалният инструмент се откачи от стойката си и за малко не отсече краката на пианиста на Робин Гиб от „Би Джийс”.

По чудо остана незасегнат от повреда и самият синтезатор, та любимецът на няколко поколения успя да зарадва почитателите в най-южния град на България с хитовете си.

Около час Орлин Горанов изпълни някои от най-популярните си песни като „Светът е за двама”, „Заминават си птиците”, „Като дъх на утрин” и италианската канцонета „О, соле мио”.

Певецът направи и ефектно шоу за публиката, като се включваше и в танците на балета от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград.

Дуетната половинка на Кристина Димитрова демонстрира и известното си чувство за хумор, като от дефекта с пианото направи ефект.

„На следващата песен може да не ръкопляскате толкова силно, за да не падне пак”, пошегува се поп звездата преди да обяви второто си изпълнение.

Орлин, а и останалите участници и организаторите не пропуснаха да благодарят за перфектното озвучаване на „Саламандър мюзик”.

Горанов заедно с композитора Тончо Русев, който бе част от журито на фестивала, кмета на Петрич инж. Вельо Илиев и главния секретар на читалище „Братя Миладинови” Гичка Тренева връчиха наградите на 16-тото издание на „Златен кестен”.

Първа награда за изпълнение спечелиха Лили Анастасова (за солисти) и формация „Бялата лястовица” от Генерал Тошево (за групи). Голямата награда за авторска песен – едноседмична почивка в 4-звездния спа хотелски комплекс „Бац”, отиде при Румен Стойков за парчето „Кресна – приказка любима”.

Наградата на публиката си завоюва бащата на кмета на Каварна Цонко Цонев – Здравко Цонев за композицията „Петричанка”. За най-добър млад изпълнител бе отличена малката Мария Гугушева, която разплака публиката с „Облаче ле, бяло” подобно на Силви Вартан България в началото на 90-те.

Голяма част от наградите бяха осигурени от бизнесмена Живко Караделиев, а водещ на вечерта бе Драго Драганов, който също зарадва публиката с няколко свои изпълнения.

Антонина Бонева – директор на дирекция „Музика и танц” към Министерството на културата, под чиито патронаж се проведе „Златен кестен 2009”, изрази задоволството си пред музикалния шеф на шлагерния фестивал Захари Георгиев, че форумът се е превърнал в истинско музикално събитие не само за града, но и за страната.

Тя изтъкна, че организаторите успяват да развиват фестивала и да търсят нови хоризонти, като се привличат млади участници и младежка публика, а за догодина „Златен кестен” има амбицията да стане най-големия балкански фестивал за градска и популярна песен.

Снимка: www.bgestrada.com

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.