Певицата Светла Иванова прописа – думите й шибат като камшик! с онлайн видео и снимки

Певицата Светла Иванова прописа – думите й шибат като камшик!

Мария Силвестър представи новата книга на Светла Иванова

Какво означава “DICKLIT” и кои дами от шоусредите ни ще се припознаят в „Светът (между) в краката й”?

За да представи втората си книга „Светът (между) в краката й”, Светла Иванова избра Мария Силвестър. Ексцентричната актриса прочете избрани откъси от романа на певицата, с което искрено разсмя и шашна гостите с нецензурния език на главната героиня Вихра.

Сред гостите на събитието в столичната книжарница „Пингвините” бяха Любен Дилов-син, който е редактор на романа, сценаристът на „Шоуто на Слави” Ивайло Вълчев и писателят Димитър Шумналиев.

Дилов разказа, че „Светът (между) в краката й” е съвременна книга, в която в част от героините можем да разпознаем известни родни дами. Писателят разкри, че творбата е толкова откровена, че едно издателство отказало да издава книгата, тъй като я взело за еротичен роман. Шумналиев пък определи книгата като „дневник на автора”.

Сред присъстващите бяха и шефката на БГ радио Ана-Мария Тонкова, музикантът Момчил Колев, хроникьорът Иван Тенев, бившия председател на Върховния Касационен Съд – Иван Григоров със съпругата си, Александър Петров – поет, текстописец.

Младата писателка заяви, че оставя читателите да преценят как се е справила в писането. Тя каза, че двете й книги (първата е „Забранено до 18”) могат да се четат и по отделно, както и предстоящата трета, която пише в момента.

След ”отпуска по майчинство” изпълнителката на „C’est la vie” няма да забрави и музикалната си кариера. Тя подготвя нов видеоклип и албум, които се задават скоро.

Пред медиите певицата каза, че оттеглянето й от сцената заради раждането на сина й Виктор не означава, че е приключила с кариерата си.

”Спрях сценичните ми изяви в четвъртия месец, когато бях бременна. Малко преди това направихме клипа към песента „Сладка отрова“ с Орлин Павлов, но нямах възможност да я представим добре, защото не ми харесваше да се разхождам с корема по интервюта и сцени. Има време за всичко”, смята Светла Иванова.

„Реших да се отдам на най-важното нещо в живота ми – да бъда майка. Подготвях се за отговорността да бъда родител и в момента се наслаждавам на всичко свързано с отглеждането на сина ми Виктор. Неговите малки постижения са по-важни от моите. Продължавам да пиша, да правя нови песни. Нещата се случват по-бавно, но мисля че ги правя по-качествено. Избрах музиката и текстовете към новите ми песни”, разказа още тя.

„Писането си е работа, като всяка друга и трябва да прекараш часове пред компютъра за да се получи нещо, което можеш да дадеш и на другите да прочетат. Често вадя бележник на най-необичайни места за да запиша някой израз или чута история, която може да се доразвие. Но писането определено развива и друго качество – да чуваш и да улавяш това, което ти трябва”, разказа за творческото си занимание красивата певица.

За книгата

”Светът (между) в краката й” (изд. Сиела) провокира още с представянето на новия жанр “DICKLIT”, което според авторката е точно обратното на „CHIKLIT” – т.е. литература не само за мацки. В предговора е обяснено по-подробно тълкуването, което издателите и литературния редактор влагат в този нов изказ.

Стилът на книгата отново ни провокира, но този път по-завършен и зрял. На гърба на корицата Любен Дилов го определя, като „неподражаем”, а в интернет можем да прочетем описания като „ярък” и „цветен”.

Самата Светла споделя, че целта й е била да пише по начина по който обича да чете „с езика на улицата, без речник, за забавление”.

Късите й изречения шибат, като камшик, а диалозите й са наистина, като записани с диктофон от нашето ежедневие. За героинята си Вихра Светла казва, че е „измислен, събирателен образ на момиче, което е готово на всичко, за да постигне това, което иска”.  „Тя не е пример за подражание, но кой от нас е?”.

Относно това какво я вдъхновява да пише, Светла казва: „Силно усещане, изречение, жест, разочарование, впечатление, конфликт, болка, радост, сън, желание, страх… Всичко, което ме кара да го чуя, запомня, запиша и развия, като история. Но не чакам вдъхновение, за да седна да пиша. То идва по-лесно, когато пишеш, отколкото когато чакаш.”

Коментари (2)

Публикувано в на 15 ноември 2010 г.