Певецът Ангел гаси пожара на Витоша и показва снимки с онлайн видео и снимки

Певецът Ангел гаси пожара на Витоша и показва снимки

Ангел се бори с огъня на Витоша

Певецът се записал като доброволец още в 4 часа сутринта, известяват пиарите му

Ангел разби мита за поп-фолк изпълнителите, качвайки се на Витоша, за да гаси пожара, който е обхванал планината вече трети ден.

Певецът чул миналата вечер по новините, че в борбата с огнената стихия ще се допускат доброволци и веднага проявил желание да отиде. Приятелката му се опитала да го разубеди, тъй като се страхувала за живота му, но смелият младеж не могъл да си намери място цяла нощ и още в 4 часа сутринта бил в центъра на Бистрица. Бил едва третият от записалите се около 140 души и тръгнал към критичната точка в група с първите десет.

Главният пожарникар избрал общо 60 човека, които да изпрати на най-опасното място, където били пламъците. До там стигнали от две различни страни след 3 часа вървене пеша. Бойната група била все от млади хора на възраст 20-28 години. Те помогнали на професионалистите да качат 2 помпи, за да борят стихията и с вода, а не само с раздадените им лопати и клоните, които ползвали като подръчни материали.

По личните наблюдения на Ангел пожарът се разраства и отива към Бистрица. Навсякъде е много топло, а огромните тополи, високи по 20–30 метра, правят обстановката още по-опасна. При инструктажа на доброволците им било обърнато специално внимание да се пазят от падащите дървета. Но, според изпълнителя на “Ара мюзик”, най-големите препятствия се оказали скалите, които затруднявали придвижването ужасно много. Именно на тях той си навехнал крака и ръководителят на групата го посъветвал да се прибере след  близо 11 часа, прекарани сред пламъците в планината.

Димът обаче толкова намалил видимостта, че Ангел се изгубил по пътя на връщане. За щастие успял да се ориентира по хеликоптерите. И въпреки всички тези перипетии, той е категоричен, че ако е добре и се налага, на следващата сутрин пак ще потегли към Витоша.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 юли 2012 г.