Петя Григорова от Форт Бояр рисува чудновати картини

ПЕТЯ ГРИГОРОВА ОТ „ФОРТ БОЯР” СЕ ВПУСКА В АРТ ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС СТЕФКА БАЛДЖИЕВА

Втори светски перформанс, отново на 13-и в петък (11 ч.), организира с.н. с. Стефка Балджиева.

Красивата водеща на „Банкноти по ноти” ще се впусне в невероятно арт приключение, което ще отключи неподозирани творчески заложби. До магията на изкуството ще се докоснат отново известни персони под вещото ръководство на Стефка Балджиева – създателката на пръстовата живопис и на теорията за отключване на просперитета чрез изкуство.

Място на действието този път е пресклуб- кафе на СБЖ. Утвърдената светска журналистка и режисьорка Нина Никол вече започна да проследява на филмова лента процеса – може ли да се стане художник за дни и как тези неподозирани способности променят съдбата?

Петя Григорова, която наскоро се завърна като победителка от международното шоу „Форт Бояр”, ще рисува на платно с маслени бои и пред публика Сътворението на света, направлявана от феноменалната Стефка Балджиева. В това време създателката на „Школата понетрадиционна живопис”(1985 г.), която има десетки излобжи по света и у нас, както и над 5000 продадени картини и стотици слетовници, ще обясни как става чудото.

Това не е всичко. Магията на изкуството, която стартира започна в петък, 13 февруари с първи перформанс, ще продължи през юни с изложба на открито с картни на известни знаменитости. Те ще демонстрират как са усвоили рисувалните техники при Стефка Балджиева.

Но преди това предстоят още изложби, както и участие на други известни персони в съзидателния процес на отключване на подсъзнателните творчески заложби под магическото въздействие на изкуството.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 март 2009 г.