Петър Нанев репортер на годината в bTV

bTV Новините навърши 17 и отличи Петър Нанев за репортер на годината

Близо един милион зрители гледат централните емисии на новинарската редакция с най-голямо доверие в България

Петър Нанев е репортер на годината в традиционната класация на bTV Новините. На 18 ноември екипът на редакцията с най-голямо доверие в българския телевизионен ефир отбеляза 17-ия си рожден ден и отличи още кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на годината.

Петър Нанев заслужи признанието на своите колеги с работата си през годината по задълбочени журналистически разследвания и отразяването на горещи събития по света, сред които атентатите в Истанбул и Барселона, земетресението в Гърция, референдума в Турция, разследването за злоупотреби за милиони във ВМА от последния месец и други.

„Благодаря за това признание на всички колеги. Огромно благодаря на редакцията на bTV Новините за смелостта да преследваме истината, въпреки обстоятелствата,“ каза той.

За кореспондент на годината bTV отличи Маргарита Стефанова (Врацa) с признание за работата ѝ по отразяване на събитията в региона. Заслуга за своята работа като оператор през 2017 получи Добромир Иванов. Продуцент на годината стана Елица Димитрова, а наградата за монтажист на годината отиде при Илияна Чешмеджиева и Калояна Славова, които получиха еднакъв брой гласове.

„В редакцията на bTV Новините работят изключително талантливи професионалисти, които не се страхуват да направят и немислимото, за да свършат работата си добре. И като резултат от това, вече 17 години bTV Новините задава стандарти за журналистика и качествен телевизионен продукт.“ Това коментира Венелин Петков – директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Екипът на най-високотехнологичния нюзрум в България продължава да се развива след като първи въведе в ефира добавена реалност (augmented reality) на живо, синергия между социални мрежи, потребителско съдържание и журналистика от най-висок клас, онлайн стрийминг и 360-градусов поглед на живо върху събитията, които вълнуват всички. За това свидетелства и признанието на зрителите – по данни на GARB от началото на годината централните емисии на bTV Новините са гледани от средно почти 1 милион зрители, което е увеличение с близо 12% от същия период през 2016.

Честит рожден ден, bTV Новините!

Коментари (0)

Публикувано в на 20 ноември 2017 г.