Перфектни руски комедии – начало на нова рубрика по GTV

Дата на излъчване: от 19-и до 23-и август

GTV открива първа новия си сезон с много изненади за зрителите. Една от тях е новата филмова програма.

Вече всяка седмица от вторник до петък от 20:00 часа и в събота от 18:00 часа ще се излъчват филми от най-разнообразни жанрове.

Първите 5 филма от новата филмова програма ще бъдат руски комедии.

Четири от тях са класически ленти на режисьора Леонид Гайдай, сред които и обявената за най-добра руска комедия на всички времена „Диамантената ръка”, а петият филм е модерна руска комедия от 2005 г.

Именно „Диамантената ръка” ще открие новата филмова програма във вторник от 20:00 часа. Един обикновен съветски гражданин ще се сдобие с голямо богатство в диаманти, което ще бъде скрито в гипса на ръката му. Като съвестен човек той ще си признае на властите, а те ще започнат игра на котка и мишка с тъмните субекти, които искат диамантите на всяка цена.

В сряда красивата Нина ще бъде отвлечена и ще се превърне в „Кавказка пленница”. Неволен съучастник ще е студентът Шура, който е всичко друго, но не и престъпник.

В четвъртък дизайнерът в голяма рекламна компания Шурик ще изпадне в много неловка ситуация в руската комедия от 2005 г. „Обичай ме”, след като вземе солиден заем от напориста дама, която ще е съгласна да му го опрости, само ако той се омъжи за нея. Шурик ще трябва да призове целия си талант и да импровизира, за да се отърве… и да се спаси от уволнение!

В петък цар Иван Грозни ще бъде телепортиран погрешка в 1973 г., а двама обикновени граждани ще се върнат в 16-и век, след като една машина на времето няма да сработи точно както създателят й си е представял в „Иван Василиевич сменя професията си”.

За финал в събота бившият аристократ Иполит Воробянинов ще се впусне в издирване на дванадесетте стола, които някога са принадлежали на семейството му. В никакъв случай обаче не става въпрос за сантименталност – Воробянинов иска да се докопа до съкровището, което е скрито в един от столовете. Бившият аристократ обаче няма да е сам – компания ще му прави не кой да е, а Великият комбинатор Остап Бендер в „Дванадесетте стола”.

Коментари (1)

Публикувано в на 9 август 2008 г.