Peloton съкращава работни места, затваря магазини и повишава цените при преструктуриране на цялата компания

12 август (Ройтерс) – Peloton Interactive Inc (PTON.O) В петък компанията заяви, че ще съкрати работни места, ще затвори магазини, ще повиши цените на фитнес оборудване, включително бягащи пътеки и велосипеди от най-висок клас, и ще предприеме преструктуриране на цялата компания, за да увеличи приходите си и да подобри паричния поток.

Акциите на компанията се покачиха с около 11% в следобедната търговия, след като компанията каза в бележка, че ще съкрати 800 работни места и ще намали присъствието си на дребно в Северна Америка.

Под ръководството на главния изпълнителен директор Бари Маккарти Peloton приложи редица мерки, включително съкращения на разходите, за да подкрепи бизнеса си, тъй като търсенето на бягащи пътеки и велоергометър е стимулирано от пандемия.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

В петък компанията очерта планове за драстично намаляване на своите операции на дребно в Съединените щати и премахване на много работни места в складове и екипи за поддръжка на клиенти.

Прехвърлянето на доставката до крайната миля към трети страни доставчици на логистика може да намали разходите за доставка на продукт с до 50%, каза Маккарти в бележка, видяна от Ройтерс.

Компанията повишава цените на своите машини Bike+ и Tread на пет пазара, включително САЩ и Канада. (https://bit.ly/3peZhNv)

Компанията, която намали цените на своите продукти по-рано тази година, сега казва, че ще повиши цените на Bike+ с $500 до $2495 и на Tread с $800 до $3495 в САЩ.

Маккарти, бивш Netflix Inc (NFLX.O) Изпълнителният директор каза, че има за цел да развие софтуерния инженерен екип на Peloton, цитирайки „правилните инвестиции“ за стимулиране на растежа.

READ  Пшеничната диета в Индия облекчава кризата. След това забрани износа

($1 = 1,2782 канадски долара)

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Репортаж от Нейтън Гомес и Канаги Дека в Бангалор; Допълнителен репортаж от Дебора София; Редактиране от Кришна Чандра Елури и Анил де Силва

Нашите стандарти: Принципи на Thomson Reuters Trust.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.