Пайнерът признава грешка след протеста на Камелия?

Камелия: Митко Димитров не ми пречи да си изразя мнението

Близо месец след връчването на Годишните награди на телевизия „Планета“, ясно заявената от Камелия позиция на несъгласие с липсата на двете най-оспорвани категории „Певец на годината“ и „Певица на годината“ по време на церемонията в зала 1 на НДК, е сред доста обсъжданите теми в медийното пространство.

Гостуването на фолк звездата в предаването на Сашо Диков по Нова ТВ също добави нови щрихи по въпроса защо единствено Камелия реши да изрази така открито мнението си, излизайки на сцената по халат и домашни чехли.

„Това беше знак на протест, на моето несъгласие с промяната, която настъпи по повод на тези награди за 2012-та година. Защото съм принципен човек и когато има нещо да кажа, излизам и го казвам. Така съм възпитавана и така съм се научила с времето – че човек, когато е открит, когато е естествен и спокоен, не се притеснява от това, което има да каже открито, а не задкулисно и може да си го каже съвсем на място. Нямаше по-подходящо място, защото аз го казах и доста преди наградите, че не съм съгласна с това – най-важните категории ги няма, целият ни жанр олеква“ – обясни изпълнителката.

Камелия не скри учудването си от липсата на всякакво обяснение защо се е стигнало да премахването на най-желаните категории и очаквани призове както от публиката, така и от изпълнителите. Въпреки че не бе сред номинираните за двете нови отличия „Музикален идол“ и „Изпълнител на годината“, тя се чувства съпричастна към всичко, което се случва в жанра.

„Аз съм от началото на този бизнес, още когато нямаше награди, нямаше телевизии, нямаше дори специализирана преса, която да ни отразява ние какво правим и въпреки това хората ни харесваха“ – заяви певицата и добави още:

„Направих го заради това – не съм съгласна да няма точно най-важните категории. И никой не каза защо ги няма, не получих отговор. Появиха се нови категории. Хубаво, нека да има и за сцена и за клуб…, но все едно Оскарите да минат без „актьор“ и „актриса“. Това е обезглавяване на една церемония“.

На въпрос не я ли е страх да не би да я „шутират“ от „Пайнер“, Камелия отговори така: От кого да ме е страх, от Митко Димитров? Да не би да е звяр?! Той е съвсем културен, възпитан човек. Ние с него проведохме после един разговор и той каза: „Да, Камче, наистина си права“. Едното не пречи на другото. Не знам какво точно се е случило, но се е случило и смятам, че това ще е първият и последният път, който ще е така“ – сподели звездата на „Пайнер“ и поясни: „Излязох по халат и по пантофи, за да покажа моето несъгласие, моята принципна позиция“.

Певицата подчерта, че се чувства свободна да изразява мнението си и продуцентът й не я ограничава по никакъв начин. „Митко никого не е изял! Толкова години работим заедно – 16, никого не съм видяла да е ухапан, да е обезглавен. Митко е съвсем нормален човек. Всеки прави грешки, ние с него сме имали трудни моменти и винаги сме работили досега, имаме шанс да продължим и защо да не продължим! Той не ми пречи да си изразя мнението. Там няма цензура или ако за някои има, за мен няма„.

Инфо: Signal.bg

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 24 март 2013 г.